Värska kooli lõpetajad kohtusid vallavanemaga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
12. klassi õpilased: Gretel Juhansoo, Mariete Kena, Ingvar Leping, Mallor Liblik, Joosep Rohtla, Lisette Tammisto. Klassijuhataja Galina Viskar ja vallavanem Raul Kudre.
12. klassi õpilased: Gretel Juhansoo, Mariete Kena, Ingvar Leping, Mallor Liblik, Joosep Rohtla, Lisette Tammisto. Klassijuhataja Galina Viskar ja vallavanem Raul Kudre. Foto: Setomaa vallavalitsus

On tavaks saanud, et igal kevadel kohtub Värska gümnaasiumi abituurium Setomaa vallavanemaga, kus pööratakse hetkeks pilk olnule, olevale ja tulevikku. Seekord võõrustas vallavanem Raul Kudre abituriente Värskas asuvas Setomaa vallamajas.

Tänavused koolilõpetajad olid asetatud igas mõttes erilisse olukorda, kus maailma mõjutav pandeemia ei ole jätnud puudutamata kedagi. Ka Värska kooli lõpetajad pidid koolitööd lõpule viima teisel viisil, kui harjutud.

Lõpetajad leidsid, et mõnigi aine sai selgeks, ent mitmes aines jäi kahjuks ka palju omandamata. Nii õpilastele kui õpetajatele oli kaks viimast õppeaastat aga kindlasti uus kogemus.

Vallavanem Raul Kudre meenutas, et neli aastat tagasi andis haldusreform erakordse võimaluse Setomaa valla moodustamiseks. «Rahvas on selle vastu võtnud positiivselt,» leidis vallajuht. «Vald on arengusse kaasanud edukalt euroraha ja üks järgmistest ülesannetest on Värska koolihoone renoveerimine.»

Abituriente ootavad ees eksamid, kõrgkoolidesse astumine ja samuti võimalus minna kaitseväkke ajateenistusse.

Suvi muidugi vahele ei jää, kuigi sel aastal tuleb paika panna plaane, mis muudavad igal juhul senist elukorraldust.

Nagu tavaks on saanud, kinkis vald ka tänavustele koolilõpetajatele lõpusõrmused. Vallavalitsus soovib kõigile lõpetajatele tuult tiibadesse ja tarku valikuid. «Kui oma õpirännakud läbi käidud, kogemused saadud, olete väga tagasi oodatud meie erilisse piirkonda – Setomaale,» rõhutas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles