GALERII ⟩ Põlvamaa parimaks õpilasfirmaks valiti ÕF Kärri

LEPM
Copy

Reedel selgitati Põlvamaa noorte ideekonkurssi Välgatus raames välja Põlvamaa Parim õpilasfirma 2021 ja võitjaks osutus ÕF Kärri.

Õpilasfirma Kärri toodeteks on mesilasvahaga kaetud taaskasutatavad kangad, mida saab kasutada alternatiivse pakkevahendina plastikpakendile.

Kärri meeskonda kuuluvad kolm ettevõtlikku neidu: Annette Vijar, Mai Kirsing ja Samanta Suitsik. Firma missiooniks on taaskasutus, kuna ettevõtlikud noored nägid enda sõnul õpilastena, kui palju tekkis ühekordsest plastikust prügi, kui endaga eineid kaasas kanti. Sealt algaski nende teekond vahariide tootmiseni.

II koha pälvinud õpilasfirma AKVAM pakub sportlikele inimestele lihasvalude ja leevendamiseks magneesiumiõli. III koha pälvinud õpilasfirma Helgits toodab erineva disainiga helkurprosse, mida saab kasutada riietel nii helkurina kui ka aksessuaarina. Zürii eripreemia hea turunduse eest pälvis õpilasfirma FRISK.

Lõppvõistlusel osales seitse õpilasfirmat - ÕF Akvam, ÕF Helgits, ÕF FRISK, ÕF Kiku, ÕF Kärri, ÕF Ringwings ja ÕF Vitapomm. Kõik õpilasfirmad on Põlva Gümnaasiumist ja juhendajaks Kaia Tamm. Õpilasfirmade toodete valikus olid esindatud veel vahetatavate otsikutega puidust hambahari, suud värskendavad lehekesed, karbid vanadest raamatutest, spoonijääkidest sõrmused ja erinevad marjapulbrid.

Ideekonkurssi tegevusi rahastati Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles