GALERII Alaveskil saadeti lastekaitsepäev mööda mesikäppade seltsis

Copy

Võrumaa lasterikaste perede ühing tähistas lastekaitsepäeva väljasõiduga Alaveski loomaparki, kus sai näha nii karusid, emusid, ilveseid ning muid loomi ja linde.

Päeva jooksul oli Võrumaa lasterikastel mitu ringkäiku, kus Alaveski loomapargi perenaine Ele Kõiv tutvustas sealseid asukaid. Suurimaks tõmbenumbriks olid karud, keda on seal kokku neli. Samuti pakkusid silmailu paabulinnud. Emudele sai aga läbi aiavõre pakkuda võilille lehti.

Võrumaa lasterikaste perede liidu esindaja Ainar Vätsingu sõnul oli neil muidu mõttes osaleda Võru lastefestivalil, aga kuna see jäi ära, siis leiti hea alternatiiv Alaveski loomapargi külastuse näol. Tuli välja, et nii mitmedki pered polnud sinna veel sattunud.

Lastekaitsepäeva tähistamine sai alguse 1925. aastal Genfis toimunud ülemaailmsel konverentsil. Kuigi mitmed riigid tähistavad lastekaitsepäeva erinevatel aegadel, on Eestis kinni peetud tavast tähistada lastekaitsepäeva juunikuu esimesel päeval. Lastekaitse liit alustas lastekaitsepäeva tähistamist enam kui 30 aastat tagasi.

Tänavusest aastast tähistatakse 1. juunil peetavat lastekaitsepäeva lipupäevana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles