Galerii ⟩ Valga ja Valka elanikud saavad neljapäevast vabalt piiri ületada

LEPM
Copy

Valka ja Valga elanikud, kes peavad iga päev ületama Läti-Eesti piiri, saavad neljapäevast piirangute vabalt liikuda, otsustas Läti valitsus.

Piirangutevaba liikumine kehtib Valga ja Valka elanikele vaid mõlema omavalitsuste piirides. Läti majandusministeeriumi teatel jõustuvad muudatused eeldatavasti neljapäeval, 3. juunil, vahendas Läti rahvusringhääling.

Seni pääsesid nii Valga kui teiste piirkondade inimesed Lätti vaid mõjuva põhjusega nagu töö, õpingud, transiit või muu.

Teisipäeval leppis Läti valitsus kokku, et kaubanduskeskused ja kultuuriasutused, sealhulgas muuseumid, saavad tööd jätkata.

Valitsus otsustas tühistada ka kõik jaekaubanduse piirangud. See tähendab, et ka üle 7000 ruutmeetri üldpinnaga kaubanduskeskused saavad tööd jätkata.

Tänavamüügi osas otsustavad kohalikud omavalitsused, kui palju müüjaid tohib ühes konkreetses asukohas tegutseda.

Piirkonna elanike jaoks vabaks muutunud piiriületuse võimalus pole suuri auto- ja inimhorde liikuma pannud. Olukord on Valga-Valka erinevates piiriületuskohtades tavapärane. Lõunanaabrite juures tasub siiski arvestada võimalusega, et Läti ametnikud peatavad sõidukeid ja kontrollivad riiki saabujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles