Video ⟩ Valgalanna üllatas tütart muusikalise ajarännakuga

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga muusikakooli vilistlane Anastasya Kikkas meenutas tütre sama kooli lõpetamise puhul aega, kui ise koolis õppis. FOTO: Kuvatõmmis Videost
Valga muusikakooli vilistlane Anastasya Kikkas meenutas tütre sama kooli lõpetamise puhul aega, kui ise koolis õppis. FOTO: Kuvatõmmis Videost Foto: Kuvatõmmis videost

Valga muusikakooli vilistlane Anastasya Kikkas koostas tütrele muusikakooli lõpetamise puhul video vormis ajarännaku. Ta ise lõpetas kooli 24 aastat tagasi.

«1997. aastal oli sama päikeseline päev nagu tänagi. Mäletan, kui elevil ja uhke ma olin. Triikisin peoriideid ja mõtlesin üritusest, mis pidi algama paari tunni pärast. Üks väga huvitav etapp oli minu elus läbi saanud ja see tunne oli veider – täis õnne ja kurbust korraga. Põhjuseks oli peagi lähenev lõpupidu Valga muusikakoolis. Kummaline mõelda, aga minu tütar on täna täpselt sama vana, kui olin mina oma lõpetamisel. Kes võis uskuda, et 24 aastat hiljem valmistan selle väikese „ajarännaku“ enda tütrele üllatuseks,» kirjeldas Kikkas.

Videoidee ise tuli juba ammu. «Selle teostamise suurimateks motivaatoriteks olid riiklikud piirangud ja teadmatus, kas lõpupeod üle Eesti üldse toimuvad. Kõige rohkem muretsesin, et Paula ei saagi kogeda seda hetke, mil ta viimast korda lavale astub ja mängib oma lemmikpala saali kogunenud külalistele, et ei tule lõpupäeva elevust tekitavaid tundeid, ei saa pidulikult oma lõputunnistust…,» lisas valgalanna.

Video kokkupanemisel oli vaja ka videomaterjali Paulast, kuid üllatuse saladuses hoidmise nimel pidi Anastasya olema leidlik. «Ühel päeval palusin tal tulla Valga Jaani kiriku juurde, et taaslavastada minu muusikakooli lõpetamise pilt. Puuduva videoosa hankimiseks oli korraldatud „missioon“ ja appi tulid Paula õpetaja Heinar Hernits ja muusikakooli direktor Tiia Parmo, korraldades mulle vajaliku videolõigu Paula õppeprotsessist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles