Galerii ⟩ Põlva spordiklubi 20 sisukat aastat sai raamatukaante vahele

LEPM
Copy

8. juuni õhtupoolikul esitles Jüri Varik Põlva keskraamatukogu lugemissaalis oma raamatut "Sun Dome spordiklubi 20 tegusat aastat".

Raamatut on trükitud vaid seitse eksemplari, mis teeb selle unikaalseks.

Autor kõneles mahuka kroonikaraamatu (308 lk) sünniloost. Koroonaajal klubi juubelit tähistada ei saanud, küll sobis aeg kirjatööks. Materjale klubi tegevusest on Jüri Varik hoolikalt talletanud ja süstematiseerinud ning nii saigi ülevaade kaante vahele. Kandvaks märksõnaks kujunes järjepidevus ja traditsioonide hoidmine. 1970ndate algul puutus Tallinna Tehnikaülikooli tudeng Jüri Varik kokku uue, sealjuures põrandaaluse, spordialaga karate, mis tekitas sügava huvi Idamaiste võitluskunstide ja nende aluseks oleva filosoofia vastu. Paarkümmend aastat hiljem hakkasid karatega tipptasemel tegelema pojad Timo ja Indrek. Nii sündiski Sun Dome. Karate ei jäänud aga kaugeltki klubi ainsaks tegevusvaldkonnaks, neid tuli aina juurde: matkasport, tants, käsipall jne. Tantsuharrastus algas sellest, et isasilm märkas poegade kaelte kõverdumist - eks olnud intensiivne karatega tegelemine pisut süüdi. Omaaegse heal tasemel võistlustantsijana oli isal hea nõu varuks: poisid hakaku tantsima! Esialgu tundus mõte pisut võõras, aga nüüdseks tegutsevad klubis väga edukalt rahvatantsurühm Põlva Päntajalad ja moderntantsurühm Valge Puu. Indrek Varikust on saanud hinnatud tantsujuht ja publiku ette toodud mitu haaravat tantsulavastust. Väga hea tekstilooja Timo Varik seob lavastused kenasti tervikuks. Kaeladki tõmbas tantsimine taas sirgu.

Jüri Varikut ei saa kuidagi lahutada matkamisest ja nii pajatas ta kokkutulnutele ka põnevaid matkalugusid Idast ja Läänest.

Jüri Varikut tulid tervitama Kündja Külaseltsi esindajad Võrumaalt. Selts toetas raamatu väljaandmist.

Põlvamaa Spordiliidu peasekretär Ingrid Muuga kõneles väga tunnustavalt spordiklubi Sun Dome tegevusest. Ta tõi välja toreda järjepidevuse: 1970ndate lõpul loodud Põlva Matkaklubi loojate hulgas oli Jüri Varik, paar aastat tagasi alguse saanud Põlva Indiaca Klubis on tegevad pojad Indrek ja Timo.

Jüri Varik rõhutas poegade tublidust Sun Dome tegevuse korraldamisel ja eks oli üheks raamatu koostamise eesmärgiks see tänutäheks poegadele kinkida.

Ühe eksemplari kinkis Jüri Varik Põlva Keskraamatukogule ja õige pea saavad huvilised raamatuga tutvuda.

Täname Jüri Varikut ja soovime Sun Domele toekat tegutsemist ka järgmistel aastakümnetel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles