Lõuna-Eesti päästjad pälvisid arvukalt tunnustust

Mati Määrits
, reporter
Copy
Enam kui kuus aastat tagasi häirekeskuses tööle asunud Helena Käst alustas päästekorraldajana, jätkas logistikuna ning on viimased kolm aastat juhtinud valvevahetuse tööd.
Enam kui kuus aastat tagasi häirekeskuses tööle asunud Helena Käst alustas päästekorraldajana, jätkas logistikuna ning on viimased kolm aastat juhtinud valvevahetuse tööd. Foto: Arved Breidaks

123 inimese hulgas, kes eile siseminister Kristian Jaanilt ja päästeameti peadirektorilt Kuno Tammearult päästeteenistuse aumärgid vastu võtsid, oli ka arvukalt lõunaeestlasi.

Ühe kõrgematest tunnustustest - Päästeteenistuse Hõberisti - pälvis Lõuna päästekeskuse kommunikatsiooniosakonna kommunikatsioonijuht Marek Kiik, kelle kokkuvõtteid ja kommentaare päästesündmustest ka Lõuna-Eesti Postimees pidevalt vahendab.

Päästeteenistuse medali pälvisid teiste hulgas Põlvamaal Verioral elav häirekeskuse Lõuna keskuse valvevahetuse juht Helena Käst, Lõuna päästekeskuse Antsla päästekomando komandopealik Toomas Sloog, Lõuna päästekeskuse Võru päästekomando päästja Karel Lumi, Lõuna päästekeskuse Otepää päästekomando päästja Kalmer Lehepuu, Lõuna päästekeskuse Tõrva päästekomando meeskonnavanem Ivar Lupp, Lasva vabatahtliku päästekomando vabatahtlik päästja Ahti Treier, Heilo Järv (MTÜ Põlgaste Priitahtlike Selts ja Põlva päästekomando) ning Saverna Vabatahtlik Päästekomando MTÜ vabatahtlik päästja Karol Lumi.

Hõbedaste tammelehtedega teenetemedali teenis välja Lõuna päästekeskuse Valga päästekomando päästja Toomas Toom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles