Jutujalutuskäigud lasevad võru keelel kõlada

Sten Mahov
Copy
Merike Niitmetsa (vasakul) ning Ulvi Mustmaa sõnul saavad kõik jutujalutuskäigud alguse Võru keskväljakul asuva turismiinfopunkti eest. Kui giid kannab punast, leiab tuur aset eesti, kui neoonkollast, siis võru keeles.
Merike Niitmetsa (vasakul) ning Ulvi Mustmaa sõnul saavad kõik jutujalutuskäigud alguse Võru keskväljakul asuva turismiinfopunkti eest. Kui giid kannab punast, leiab tuur aset eesti, kui neoonkollast, siis võru keeles. Foto: Sten Mahov

Esimest korda läinud aasta suvel Võrus aset leidnud võru- ning eestikeelsete jutujalutuskäikude sari tuleb uuesti, sest rahva huvi on olnud suur. Korraldajate sõnutsi paelub külastajaid ka võru keele teistsugune kõla.

Sel laupäeval alguse saavad ning 22. augustini kestvad jutujalutuskäigud, kus tutvustatakse Võru linna ajalugu ning tänapäeva, algavad võru keeles iga päev kell 11, nädalavahetusel kell 15 on võimalik jutte kuulata ka eesti keeles. Nagu ütleb pealkiri «Mu liin, mu kiil», võib iga giid rääkida linnast just sellises võtmes, nagu ta soovib ning seda just temale omases võru või eesti keeles. «Kui eelmisel aastal alustasime, oli juures ka koolitusprogramm, mida Võrust rääkida. Ehkki iga giid võib rääkida loo oma Võrust, saab olulisemad asjad linna kohta teada kõikidel jalutuskäikudel,» tõdes Võrumaa arenduskeskuse turismikoordinaator Kadri Moppel.

Osavõtt oleneb esinejast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles