Tõrvas avati noortekohvik Wanakas

LEPM
Copy
Päris oma kohvikut on Tõrva noored oodanud pikalt.
Päris oma kohvikut on Tõrva noored oodanud pikalt. Foto: Tõrva vallavalitsus

Noored on läbi aegade oodanud Tõrva Vanamõisa järve äärde kohta, kust saaks osta kuumal suvepäeval midagi jahutavat, aga ka keha kinnitavat. Nüüd on neil olnud võimalus kohvik ise üles töötada ja käima lükata.

Kohvikus asub tööle kümme noort vanuses 12-19 ning neid aitavad mentorid Tõrva Avatud Noortekeskusest ning Murumaja meeskonnast. Kohvikut toetab Tõrva vald. Kogu projekt on üles ehitatud ettevõtlusõppele.

“Wanakas ei ole selles mõttes traditsiooniline kohvik, et tuled ja müüd. Siin on hulga taustatöid, mida noored peavad ise tegema, et sellest kogemusest midagi õppida,” sõnas Tõrva Avatud Noortekeskuse juhataja Madis Mumm.

Kohvik on avatud esialgu neljapäevast pühapäevani kella 12-18. “Kui tunneme, et oleme valmis enamaks, lisame päevi juurde või pikendame kellaaegu,” selgitas üks noortest kohvikupidajatest Mirtel Niinemets.

Kohvikus müüakse hot doge, jäätisekokteili, smuutisid ning loomulikult ka jäätist. “Püüame pakkuda toite, mida on lihtne teha, kuid võiks rõõmustada nii noori kui lastega peresid, aga ka turiste,” selgitas Niinemets.

Suurt avamispidu siiski teha ei julgetud. Nii avas kohvik laupäeval oma uksed külastajatele tagasihoidlikult, kuid suure menuga. Külastajaid ja uudistajaid jagus. “Maandasime eksimisvõimalused ning hakkame otsast õppima. Küll pidu ka tulevikus tuleb,” sõnas Mumm. “Tulge meile külla!” kutsus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles