Meremäel kaotati jaanilõkke üle kontroll, Võrus käis pauk alajaamas

Sten Mahov
Copy

Tulenevalt praegustest kuumadest ilmadest on päästjad saanud mitmesuguseid väljakutseid nii ülekäte läinud jaanilõketele kui ka ülekuumenenud alajaamade juurde.

Täna kell 13.27 sai Häirekeskus kutse Võrumaal Setomaa vallas asuvasse Meremäe külla, kus lõkke üle on kaotatud kontroll ning ümberringi põlevad ka puud. Maja asus kümne meetri kaugusel. Päästeamet valvepressiesindaja Edit Tammepõld sõnul esimesena sündmuskohale jõudnud Vastseliina meeskond kinnitas teise astme sündmuse ning andis teada, et põleb kuur ja kelder, tegeletakse maja kaitsmisega. Sündmuskohal olnud isik sai ka kergeid põletushaavu, kelle vaatas üle kiirabi ja viis haiglasse kontrolli. «Tegemist on õnnetusjuhtumiga ja rikkumist ei tuvastatud,» tõdes ta. Sündmusele reageerisid Vastseliina, Võru ja Värska päästjad ning Meremäe vabatahtlikud. Kohapeal selgus, et Värska abi ei vajata ning saadeti teel sündmuskohale tagasi komandosse. Kustutustöödega alustati kell 13.42. Tulekahjule saadi piir peale kell 13.56. Hetkel (kell 15:25 - S.M.) kustutustööd veel käivad.

Täna kell 13.52 teati Häirekeskusele, et Võru Meegomäe alajaamas käis pauk ja alajaam suitseb katuse alt. Sündmusele reageeriti kolmanda astme järgi ehk esmalt kaasati palju ressursse. Esimesena kohale jõudnud Võru operatiivkorrapidaja alandas sündmuse kõige madalamale astmele, kuna põles väike alajaam ja jäi ootama elektrikuid. Veega jäi turvalisust tagama ka Võru paakauto. Sündmus lõppes päästjate jaoks kell 14.39. Elektrikud tuvastasid, et põlenud oli kaablimuhv.

Algselt oli sündmusele kaasatud Antsla, Mõniste, Otepää, Põlva ja Räpina päästemeeskonnad ning Lasva ja Rõuge vabatahtlikud, kuid nende abi ei vajatud. «Kuumusest tingitud põlengud alajaamades on praegu väga sagedad. Viimastel päevadel on umbes üks sündmus Lõuna-Eestis ikka olnud. Samuti tuleb meile ka ATeS häireid erinevatest hoonetest, kuna laes olevad temperatuuriandurid annavad häireid. Seda seetõttu, et soe õhk tõuseb üles ja ka katusealune on pidevalt praeguse ilma tõttu kuum. Küll aga suuremaid tulekahjusid olnud ei ole,» tõdes Päästeameti valvepressiesindaja Edit Tammepõld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles