Ülevaade: Tõrvas tähistati suurejooneliselt Maakaitsepäeva

LEPM
Copy
Valgamaa maakaitsepäev Tõrvas
Valgamaa maakaitsepäev Tõrvas Foto: Arvo Meeks / LEPM

Tänane Võidupüha kuum ilm tõi Tõrva Gümnaasiumi õuele lahingut, pidulikkust, tunnustamist ja meenutusi. Valgamaale jõudis presidendi süüdatud võidutuli.

Kaitseliidu Valgamaa maleva eestvedamisel ja organiseerimisel tähistati 23. juunil 2021. a Valgamaa Maakaitse päeva. Päev algas jõustruktuuride väljapanekutega, huvilistel on võimalik oma silmaga näha ja katsuda tuletõrje masinaid, osaleda relvanäitusel, süüa sõdurisuppi ja nautida võimast hävitajate ülelendu. Peeti maha tormiline näidislahing, kus kaitseliitlased astusid tulevahetusse vaenulike jõududega. Lahing lõppes vahistamisega.

Päeva pidulikum osa toimus Tõrva Gümnaasiumi mälestussamba juures, kus viidi läbi välijumalateenistus Valgamaa maleva kaplan Arvo Lastingu poolt. Mälestussamba jalamile asetati pärjad Kaitseliida Valgamaa maleva ülema major Kaido Lusiku ja omavalitsusjuhtuide poolt. Järgnesid pidulikud sõnavõtud ja tervitused. Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimehe Agu Kabrita poolt tervitas kõiki Võidupüha puhul ja andis üle Valgamaa kõrgeima autasu. Valgamaa Vapimärgi pälvis pikaaegne spordielu edendaja Rein Leppik.

Tõrva vallavanema Maido Ruusmann meenutas oma sõnavõtus võidupüha tule traditsiooni hoidmise olulisust ja rõhutas, et ajalooliselt on vabaduse hoidmine olnud igaühe kätes. «Ka tänasel päeval on meil kohustused oma kalli kodumaa ees», manitses vallavanem.

Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik major Lusik andis üle mitmetele kaitseliitlastele tunnustused malevas märkimisväärse tegevuse eest. Oma tervituses rõhutas ta tahte olulisust nii meie igapäevases tegevuses kui ka kogu riigikaitses.

Päeva lõpetas võimas mootorratturite kolonni sissesõit gümnaasiumi hoovi, presidendi tuli saadeti omavalitsuste liidu esimehe poolt kõikidesse valdadesse, mille võtsid vastu vallajuhid Monika Rogenbaum, Jaanus Barkala ja Maido Ruusmannn.

Muusikalise osas eest hoolitses Maie Kala juhendatud kollektiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles