Jaanilaupäev möödus päästjatele mullusest töisemalt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Otepää päästeauto. Pilt on illustratiivne.
Otepää päästeauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Maarius Suviste

Viimase ööpäeva jooksul said kutselised ja vabatahtlikud päästjad 486 väljakutset, mida on ligi 100 väljakutset rohkem kui mulluste jaanipühade ajal. Neist üle poolte ehk 288 olid väljakutsed tormiga seotud kahjudele, peamiselt oli tegu teele ja elektriliinidele langenud puudega.

«Kõik tormikahjude väljakutsed said eile lahendatud. Neid võib aga veel täna lisanduda, kui inimesed liikuma hakkavad ja avastavad teele või elektriliinidele kukkunud puid. Tegeleme nendega siis jooksvalt,» sõnas päästeameti vastutav korrapidaja Indrek Ints.

Väljakutseid tulekahjudele oli 129, neist 94 olid põlengutele väljaspool hooneid ning metsas ja maastikul. Kõigist tulekahju väljakutsetest vaid 19 olid kaebused naabri jaanilõkke kohta. Mullu oli enamik tulekahjude väljakutseid seotud naabritevaheliste arusaamatustega.

Jaanipüha aga jätkub ja hoolimata vihmavalingutest on suur osa Eestist endiselt suure või äärmiselt suure tuleohuga piirkond, seda eriti Kirde-, Ida- ja Kagu-Eestis. «Kui ikka maapind ümberringi kuivusest krõbiseb ja kui ka veel tuul peaks puhuma, tuleb lõkke tegemine edasi lükata. Ohutus algab igaühest endast ja vaid nii on kõigil rõõmsad pühad, kui asjatult riske ei võeta,» ütles Ints.

Ohutuse tagamiseks on kutselised ja vabatahtlikud päästjad ainuüksi viimasel kahel päeval teinud sadakond lõkkepatrulli, et kontrollida lõkete vastavust tuleohutusnõuetele, ning lõkkepatrullid jätkuvad.

Kiire abivajaduse korral tuleb kohe helistada hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles