Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tutvust sai teha eri liiki loomadega.
Tutvust sai teha eri liiki loomadega. Foto: Sten Mahov

Võrus toodi loomad linna

Võrus Vee tänava parklas ja seal kõrval oleval rohealal võis laupäeval näha loomi, samuti oli seal talupark. Tegu oli osaga Võru lastefestivali üritustesarjast.

Külla tulid Sarve talu loomad: eesel, alpakad, mägikitsed, angoora kitsed, meriino lambad, kääbuslambad. Lisaks sai näha Kõrgemäe talu vasikaid. Tutvustati sedagi, kuidas villa kraasitakse ja näidati mitmesuguseid villatüüpe.

Aset leidis ka heinategu ning heina rõuku panek. Veel näidati, kuidas vikatit teritada ja pinnida ning sellele vart taha panna. Vee tänava parklas oli aga talutehnikanäitus.

Lastefestivali sündmused said jätku pühapäeval. Siis sai Koreli puhkealal näha ja kuulda kontsertetendust «Lotte ja Klausi muusikatund». Peredega koos lustisid Gerli Padar ja Toomas Laur.

Varasema kahepäevase festivali asemel toimuvad Eesti suurima lastefestivali tegevused 20. juunist 20. augustini. Uuendused festivali formaadis on tingitud muutlikust olukorrast seoses viiruse levikuga. «Oleme tegevused jaotanud suve peale laiali,» ütles festivali projektijuht Kristi Vals. LEPM

Uuel rajal kõlasid ka püssiplaksud.
Uuel rajal kõlasid ka püssiplaksud. Foto: Rõuge Vallavalitsus

Keskus sai uue rolleriraja

Haanja puhke- ja spordikeskuses avati rullsuuskade veeredes ning sportrelvade plaksudes uus rollerirada.

Avamisel kõlasid tänusõnad rahastajatele, ehitajatele ja muudele asjaosalistele. Koos söödi ka torti. LEPM

Olulised dokumendid ootavad ettepanekuid

Igal aastal uuendatakse Rõuge valla arengukava ja eelarvestrateegiat ning vajadusel viiakse sisse muudatused. Kõigil valla elanikel ja sõpradel on võimalus tegevuskava parendamisele kaasa aidata, tehes ettepanekud valla kodulehel selleks loodud vormis esmaspäeva, 19. juulini.

Muudetud arengukava ja eelarve­strateegia võtab vallavolikogu vastu hiljemalt 15. oktoobriks. LEPM

Treener tähistas tööjuubelit

Võru kergejõustiku veduril, hiljutisel juubilaril, treener Heini Allikveel sai eelmisel nädalal täis 40 aastat tööstaaži Võru spordikoolis.

Allikvee on treener ka Võru kergejõustikuklubis Lõunalõvi. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles