Võrumaa tüdruk andis vehklejatele kaasa enda loodud maskoti

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vehklejannad Katrina Lehis (paremalt), Julia Beljajeva ja Irina Embrich said olümpiamaskoti kätte selle kavandajalt Franka Gelencserilt (kõige vasemal).
Vehklejannad Katrina Lehis (paremalt), Julia Beljajeva ja Irina Embrich said olümpiamaskoti kätte selle kavandajalt Franka Gelencserilt (kõige vasemal). Foto: Eero Vabamägi

Esimesena Eesti olümpiakoondisest asusid Tokyo poole teele vehklejannad Katrina Lehis, Julia Beljajeva ja Irina Embrich. Tallinna lennujaamas andis Vastseliina gümnaasiumi õpilane Franka Gelencser neile üle loodetavasti õnne toova maskoti, mis valminud tema kavandi põhjal.

Olümpia eel kutsusid Postimees Juunior, Eesti spordi- ja olümpiamuuseum ning Eesti Olümpiakomitee üles lapsi joonistama Eesti oma olümpiamängude maskotti. Laekus üle 900 töö, millest žürii valis finaali üheksa. Rahvahääletuse tulemusena osutus võitjaks just Gelencseri joonistus «Eesti ilves».

«Esimest korda nägin maskotti pildilt ja juba siis meeldis see mulle väga. Kui Riosse läksime, meil maskotti ei olnud. Nüüd aga on ja see tekitab rõõmu ning soojust,» sõnas Julia Beljajeva.

Katrina Lehis kiitis samuti võidutöö heaks, sõnades, et see teeb silmad ette isegi Tokyo olümpiamängude ametlikule maskotile. «See näeb ülilahe välja. Mu laps juba küsis, kas see on kingitus temale. See on pehme, mõnus ja ilus.»

Epeevehklejad asuvad Tokyos võistlustulle 24. juulil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles