Põlva haiglas tõusis ohutase

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Põlva haiglas toimub ka koroonahaiguse vastu vaktsineerimine.
Põlva haiglas toimub ka koroonahaiguse vastu vaktsineerimine. Foto: Maarius Suviste

Põlva haiglas kehtib 3. augustist senise rohelise asemel kollane ohutase. Sellega seoses peavad kõik haigla ruumides viibijad kandma maski.

Jälgida tuleb ka hügieeninõudeid ja desinfitseerida käsi. Haiglas tohib kasutada vaid meditsiinilist maski, mille saab haiglasse sisenemisel.

Haigete külastamine on lubatud vaktsineerimispassi ettenäitamisel. Vaktsineerimata isikutel on lubatud haigeid külastada vaid kokkuleppel osakonnaga.

Valga haiglas kehtib kollane ohutase juba 12. juulist. Sealgi on kätehügieen kohustuslik. Haiglas viibival ambulatoorsel patsiendil on kohustuslik kanda kirurgilist maski kogu majas viibimise aja. Haiglaravile jäetud vaktsineerimata haigel on kirurgilise maski kasutamine kohustuslik kuni COVID-19 võimaliku haiguskulu või SARS-CoV-2 testi vastuse selgumiseni.

Patsientide külastamine on lubatud osakonnaga eelneval kokkuleppel üksi ja soovitatavalt on külastaja vaktsineeritud vastavalt COVID-19 vaktsineerimisskeemile või on tal COVID-19 diagnoosimisest on möödas vähem kui 8 kuud. Ka külastaja peab kandma kirurgilist maski.

Ka Võru serval asuvas Lõuna-Eesti haiglas on haigla kodulehe andmetel kehtestatud patsientide külastamise piirang. Lähedastega palutakse võimaluse korral suhelda telefoni teel. Emotsionaalsetel põhjustel on patsientide külastamine lubatud kella 10-17 ainult eelneval kokkuleppel vastava osakonnaga. Haigla territooriumil kehtib jätkuvalt maski kandmise nõue. Haiglasse sisenemisel palutakse vahetada oma mask uue kirurgilise maski vastu. Selle saab registratuurist 1. korruse fuajees. Samuti palutakse haiglasse tulles hoida turvalist distantsi teiste patsientidega ning järgida kätehügieeni reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles