Valga vald toetas Õru laululava renoveerimist

LEPM
Copy
Õru laululava uuendamine.
Õru laululava uuendamine. Foto: Epre Arendus

Valga vallavalitsus otsustas kolmapäevasel istungil toetada Õru puhkeala laululava renoveerimist, kattes MTÜ Epre Arenduse taotluse alusel laululava remondi omaosaluse summas 1 040 eurot.

Valga vallavanema Monika Rogenbaumi sõnul on Õru puhkeala arendamine hea näide kodanikualgatuse positiivsest mõjust piirkonnale. „Õru puhkeala on pidevas kasutuses, mistõttu on Valga vald loomulikult igati huvitatud ka selle edasisest arengust,“ ütles Rogenbaum, kelle sõnul on uuendatud laululava sobilik nii taidlemiseks, õuesõppeks, kui ühisürituste pidamiseks. „Laululava roll nii kohaliku elu edendamise kui valla atraktiivsuse seisukohalt vaadatuna on kindlasti oluline“, on Rogenbaum veendunud.

MTÜ Epre Arendus juhatuse liikme ning Õru kogukonna eestvedaja Kalmer Sarve sõnul tingis laululava uuendamise eelkõige asjaolu, et amortiseerunud laval polnud ürituste korraldamine enam turvaline. „Ilmastik oli teinud oma töö, mistõttu olid lavalauad saanud mädanikukahjustusi. Lava aktiivne kasutamine sellises olukorras ei tulnud enam kõne alla,“ sõnas Sarv.

154 m2 suuruse ümmarguse laululava renoveerimistööd said valmis jaanipäevaks. Kokku läks laululava uuendamine maksma 5 040 eurot, sellest 4 000 euro ulatuses rahastas MTÜ Epre Arenduse tellitud töid kohaliku omaalgatuse programm ja ülejäänuga panustab Valga vald.

Õru puhkeala virgestusala suurus on 6,5 hektarit, seni on sinna erinevate projektitaotluste toel paigaldatud välitrenažöörid ning rajatud väljakud tennise, korvpalli ja disc-golfi mängimiseks, 2019. aastal valmis lõplikult seikluspark.

MTÜ Epre Arendus asutati 2012. aasta märtsis, ühingu tegevuse üheks eesmärgiks on mitmekesistada Õru piirkonna kogukonna kultuurielu erinevate projektide kaudu ning arendada Õru keskuses olevat virgestusala, muutes selle atraktiivseks vaba aja veetmise ja kooskäimise kohaks nii kohalikule elanikule kui külalistele.

Õru uuendatud laululava.
Õru uuendatud laululava. Foto: Epre Arendus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles