GALERII ⟩ Tõrva keskväljakul näeb ligi saja tõrvaka elusuuruses kuju (1)

LEPM
Copy

23. augustil, Balti keti 32. aastapäeval kerkis Tõrva keskväljakule omanäoline näitus ligi sajast tõrvakast, kes üksmeelselt õlg-õla kõrval seisavad.

Tõrva linn tähistab tänavu 95 aasta möödumist linnaõiguste saamisest ning põneva näituse idee pärinebki juubeliaasta väärika tähistamise soovist.

Elusuuruses tõrvakate kujud on paigutatud Eesti Vabariigi 30. taasiseseisvumise aastapäevaks loodud logo alusel keskväljakule ning jäävad uudistamiseks kuni ilmastikuolud seda lubavad. Tõrvakad pildistasid üles Gunnar Laak ja Jaanis Ilves.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sõnas, et idee sellise näituse tegemiseks tuli kevadise koroonakriisi ajal, kui tekkis soov inimestele pakkuda midagi põnevat välitingimustes. „Tõrva 95. juubeliaasta ja Eesti Vabariigi taasiseseisvumine 30. aastapäeva sündmusi kombineerides sündiski näitus, mis kannab edasi tõrvakate ühtehoidvust nii keerulisel kui rõõmsal ajal,“ sõnas Ruusmann. „Tulge näitust uudistama ning leidke üles oma sõbrad, tuttavad ja naabrid!“

Pildistama said tulla kõik soovijad, kes endast märku andsid või väljahõigatud kellaajal kesklinna tulid. Nii leiab kesklinnast igas eas ning erinevatel ametikohtadel olevaid tõrvakaid ning lähipäevadel on veel tulemas lisa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles