Politsei tuleb tänavatele suurendatud jõududega

Kristina Pihlapuu
, Suvereporter
Copy
Õpilane, noor.
Õpilane, noor. Foto: Urmas Luik

Septembri alguses saab liiklus uuesti hoo sisse ja eelkõige õpilaste ohutust on tänavatel tagamas korrakaitsjad. Kagu politseijaoskonna patrulltalituse juhi Madis Soekaruski sõnul on politsei täna tavapäraselt väljas suurendatud jõududega.

Tarkusepäeval on tema sõnul korravalvurite ridadesse kaasatud ka koostööpartnereid. «Iga kooli juurde politseinikke ei jätku, nii kasutamegi vabatahtlike abi.»

Rohkem rõhku pannakse suuremate linnakoolide ümbruse turvamisele. «Maakoolid on väiksed ja seal ei ole ka nii palju liiklust,» põhjendas Soekarusk.

Vajalik on ka vanemate abi

Patrulltalituse juhi sõnul peaksid vanemad väiksemate lastega ja eriti 1. klassi astujatega koolitee kaasa tegema. «See ootus on küll, et vanemad selgitaksid, kuidas liikluses käituda: kus bussi pealt maha tulla ja kuidas kooli jõuda ning kuidas käituda ülekäigukohtadel,» rääkis Soekarusk.

«Kui minu lapsed läksid 1. klassi, siis sai kõigiga koolitee läbi tehtud.»

Viimasel kolmel aastal on politsei andmetel 1. september Võru-, Valga- ja Põlvamaal möödunud õnnelikult ning ükski inimene liikluses viga ei saanud.

Elektritõukerattad pole lisatööd toonud

Võrus tuleb tarkusepäev liikluses siiski veidi teisiti kui varem. Mõni aeg tagasi jõudsid sinnagi elektritõukerattad ning rahvas on need kiiresti omaks võtnud. Soekaruski sõnutsi pole uued kergliikurid politseile siiski oluliselt tööd juurde andnud. «Nendega seoses väljakutseid laekunud ei ole,» nentis ta. «Aga loomulikult pöörame ka nendele tähelepanu.» Soekarusk lisas, et politseinikud korraldavad iga aasta enne kooli algust lastele ja noortele ka liiklusohutuse teemalisi loenguid. «Kindlasti on seal juures nüüd ka elektritõukerataste teema: kes ja kuidas võib neid kasutada.»

 

«See ootus on küll, et kõik vanemad selgitaksid lastele, kuidas liikluses käituda: kus bussi pealt maha tulla ja kuidas kooli jõuda ning kuidas käituda ülekäigukohtadel.»

Madis Soekarusk, Kagu politseijaoskonna patrulltalituse juht

Linnasüdames asuva Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvits tunnistas, et seni pole elektritõukerattad ja nende parkimine olnud teema, millele keskenduda. «Praegu on see minule nii hoomamatu teema ja ma ei ole sellele mõelnud,» lausus ta. Siiski nentis direktor, et neist võib tulevikus ka murekoht saada. «Ootusi mul selles osas ei ole ja ma ei tahaks neid ka tekitada, sest tahaksin hea meelega kooli juhtida,» rääkis Kurvits. «Loodan, et need, kes vastutavad linnas liikluskorralduse eest, mõtlevad mingi lahenduse välja, nii et see meid segama ei hakkaks.»

Jalgrattaga käib koolis direktori sõnutsi viis kuni kümme õpilast ja parkimiskohad neile on koolil olemas. Samuti saavad sisehoovi parkida mopeedijuhid. «Loodan, et kui tuleb ka üks elektritõukeratas, siis küll ta meile ära mahub,» lausus Kurvits. Auto võivad aga kooli sisehoovi jätta vaid kooli töötajad ja külalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles