Spordikuulsused avavad Tõrva uue staadioni

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva uuendatud staadion.
Tõrva uuendatud staadion. Foto: Kert Kõivik

Laupäeval avatakse Eesti spordikuulsuste osavõtul uuendatud Tõrva staadion, kus peetakse maha jalgpallilahing Tõrva vallavõimu ja JK Tõrva vahel. Lisaks pakub muusikalist elamust Reigo Ahvena trummishow.

Sportlik päev Tõrva staadionil algab kell 10 toimuva XIV kergejõustikupäevaga, kus võtavad mõõtu kuni 12-aastased lapsed 60 meetri jooksus ning palliviskes. Noortele elavad kaasa elavad ning panevad medalid kaela Eesti tippsportlased, eesotsas Tõrva odaviskesangari Magnus Kirdiga.

Pärast jalgpallimatši vallavõimu ja Tõrva jalgpalliklubi vahel avatakse staadion umbes kella 13.15 paiku. Kohale on oodata tuntud Eesti spordimehi ja -naisi, nagu Jaak Uudmäe, Karl Erik Nazarov, Jander Heil, Rasmus Mägi, Erki Nool, Grit Šadeiko, Magnus Kirt, Tanel Laanmäe, Romet Kivi, Katre Marit Liiv, Mirell Luik, Marcella Liiv.

Uus staadion annab võimaluse tegeleda pea kõikide kergejõustikualadega ning lisaks on staadionil olemas kunstmurukattega jalgpalliväljak, mis võimaldab mängida jalgpalli aastaringselt.

Endise tenniseväljaku asemele loodud multiväljakul saab edendada tennise-, korvpalli-, jalgpalli- kui võrkpallioskusi. Uueks sai ka sild üle Õhne jõe, kus talvel looklevad üle suusarajad.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sõnas, et tema hinnangul on Tõrva gümnaasium ja seda ümbritsev kompleks koos vastvalminud ujula, discgolfi-, ratta-, valgustatud suusa- ja jooksuradade ning nüüd ka uue staadioniga üks Eesti paremal tasemel tervisespordikomplekse.

«Tegemist on tervikliku kompleksiga, mis sobib suurepäraselt nii liikumishuvilisele kui ka tõsisemale spordiharrastajale,» sõnas Ruusmann. «Valminud staadion on loodukeskkonnalt kõige kaunima ning unikaalsema asukohaga staadion. Mitte ainult silmale vaatamiseks – staadionil on ideaalne asupaik, mis ümbritsetud metsadega ning Õhne jõega. Mets tagab tuulekindluse ning jõe voolav vesi hoiab temperatuuri madalamana, et treeningud oleks rohkem nauditavad.»

Staadioni ehitas valmis AS Valmap Grupp, lepingu maksumus oli 775 840 eurot, millele lisandus käibemaks. Staadioni projekteerija oli Inseneribüroo Urmas Nugin OÜ ning ehitusjärelevalvet teostas Infragate Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles