Päästjatel tuli tegelda elektriohu ning tuulekahjudega

LEPM
Copy
Võru päästjad. Pilt on illustratiivne.
Võru päästjad. Pilt on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer

Päästjatel tuli nädalavahetusel tegelda nii tulekahju kui murdunud puudega.

17. septembril kell 19.54 teatati, et Valgas Kesk tänaval säriseb korteris elektriharukarp. Päästjad leidsid tuleohtliku olukorra, kus harukarbis olid kokku ühendatud alumiinium ja vaskjuhtmed ning ühes pistikus üksteise järel kaks pikendusjuhet. Vee keetmisel tekkinud ülepinge pärast hakkasid kokku sobimatud juhtmed kuumenema ja sulama. Õnneks seekord midagi tõsisemat ei juhtunud. Päästjad selgitasid, et pistikuid ja juhtmeid ei tohi paljude elektritarbijate ühe kohta ühendamisel koormata, sest need kuumenevad, sulavad, lähevad lühisesse ja põhjustavad tulekahju.

18. septembril kell 9.29 käisid Sangaste vabatahtlikud päästjad Otepää vallas Lossikülas eemaldamas teelt murdunud puud. Kell 12.16 eemaldati murdunud puu teelt Otepää vallas Pilkuse külas ning kell 13.29 Valga vallas Lepa külas. 19. septembril kell 14.46 eemaldati puu teelt Tõrva vallas Kungi ja kell 22.28 Reti külas.

Kell 14.00 teatati, et Otepää vallas Vidrike külas on teel katkine kõrgepingeliin. Päästjad turvasid elektrikute tulekuni ohuala.

18. septembril kella 15.23 ajal eemaldasid päästjad Võru vallas Alakülä külas teelt murdunud puu.

Kell 16.16 põles Võru vallas Juba külas pool hektarit männimetsaalust, mille päästjad kell 17.37 kustutasid. Päästjad leidsid lõkkekoha, kus oli põletatud riideid. Ilmselt sai tulekahju alguse sealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles