Päästjad aitasid kodus kukkunud vanahärrat

LEPM
Copy
Päästjad. Foto on illustratiivne.
Päästjad. Foto on illustratiivne. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

20. septembril kell 4.01 teatas 85-aastane mees Valgamaal häirekeskusele, et on kodus kukkunud, ennast vigastanud, tunneb suurt valu ja ei suuda enam tõusta. Päästjad avasid jõuga ukse. Samal päeval tuli päästa mees saunapõlengust Põlvamaal.

20. septembril kell 4.01 teatas Valgamaal 85-aastane mees häirekeskusele, et on kodus kukkunud, ennast vigastanud, tunneb suurt valu ja ei suuda enam tõusta. Kannatanu andis päästjatele nõusoleku uks lahti murda. Päästjad avasid jõuga ukse ning aitasid vigastatu kiirabiautosse. Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei suuda enam ise püsti saada ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, kuni keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Vanemate liikumisraskustega inimeste kodukeskkond tuleb kukkumiste ennetamiseks ohutumaks muuta, milleks saab abi ja nõu küsida omavalitsuse sotsiaaltöötajatelt.

Täna hommikul käisid päästjad Otepää vallas Nõuni ja Nüpli külas eemaldamas teedelt murdunud puid. Nüpli külas olid puude murdumises süüdi neid närinud koprad, kelle tegutsemise jälgi päästjad märkasid.

20. septembril kella 21.46 ajal põles Põlva vallas Lootvina külas eluasemeks kohandatud saunaeesruum. Seal elanud vanem mees pääses ise välja ja talle andsid esmaabi kiirabitöötajad. Sauna kaks ruumi muutusid tulekahju tagajärjel kasutuskõlbmatuks.

20. septembril tegid päästeameti demineerijad kahjutuks Valga maakonnast Tõrva vallast Puide külast leitud miinipildujamiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles