KOV VALIMISED 2021 ⟩ Kas Tõrvas on valimistel kellestki Reformierakonnale vastast?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva vald
Tõrva vald Foto: LEPM

Tõrva vallas on neli aastat nii mõnegi teise kohaga võrreldes möödunud stabiilselt. Valmis on saanud mitu suurt objekti ja osa jäänud ootele. Enne uusi valimisi on kerkinud küsimus, kas Reformierakond suudab taas enamuse tagava häältesaagi võtta.

Nelja aasta tagustel valimistel läks Tõrva vallas teistest oluliselt paremini just Reformierakonnal. Nad võitsid 47,3% häältest ja 52,4 protsenti mandaatidest, mis tagas 21-liikmelises volikogus enamuse 11 kohaga. Teiseks jäänud sotside tulemus oli juba 28,6 mandaatidest ehk kuus kohta ning kolmandal ja neljandal kohal Keskerakonnal ja IRLil 9,5 protsenti mandaatidest ehk kummalgi kaks kohta. EKRE ja valimisliit Helme Kihelkond aga valimiskünnist ei ületanudki. Moodustus 14-liikmeline koalitsioon, kui kampa võeti ka kaks volikokku pääsenud Keskerakonna saadikut ning sotsiaaldemokraatide nimekirjast liitus üks liige Reformierakonna fraktsiooniga.

Mitu suurt objekti toonasest valimisprogrammist on õnnestunud valmis saada. Hiljuti valmisid veemõnula ja Tõrva gümnaasiumi staadion, algust tehti kergliiklusteede võrgu rajamisega, riigi toel sai Tõrva uue keskväljaku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles