Fotod, video ⟩ Helme Graanuli saepuruhoidla süttimise arvatav põhjus teada

Mati Määrits
, reporter
Copy

Valgamaal Patkülas süttis kolmapäeva õhtupoolikul Helme Graanuli saepuruhoidla. Selle kustutustööd kestsid ligi kolm ja pool tundi.

Päästjad reageerisid kella 17.45 paiku saabunud põlenguteatele suurte jõududega. Nende saabudes põlesid Tõrva vallas asuva graanulitehase saepuruhoidlas (70x30 m) puidutolm ja saepuru. Olukorra tegi keerulisemaks, et hoonesse sisenemiseks sobiv uks oli kuumast deformeerunud ja tuli avamiseks kahveltõstuki abil üles tõsta.

Tulepesasid oli täis kogu hoidla, osa nendest oli ka hoone laekonstruktsioonidele ladestunud saepurus. Tulekahju kustutamisel olid abiks töötajad, kes oma voolikuliinidega tulepesasid summutasid. Põleng kustutati kell 21.19. Päästetöö juhi esialgsetel andmetel võis tulekahju süttida transportööri tehnilisest rikkest.

Päästeameti valvepressiesindaja sõnul saadeti komandod ohuolukorda arvestades välja Tõrvast, Valgast, Otepäält, Mustlast ja Abjast.

"Vähemalt inimesi hoones ei olnud, selle võrra on lihtsam. Igal juhul võtab kustutamine päris palju aega ja ressurssi. Meie jaoks on see võrreldav turbavälja kustutamisega," märkis ta kolmapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles