Postitee muutub üheks päevaks Kostiteeks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ihamaru külakeskuses selgub taas parim Postitee maitse.
Ihamaru külakeskuses selgub taas parim Postitee maitse. Foto: Maarius Suviste

Sel laupäeval, kui on hõimupäev ja maailma toidupäev, korraldab kogukond Ihamaru külakeskuses, mis on omal ajal ehitatud meiereihooneks, kireva programmiga teemapäeva. Postitee ääres on mitu toiduettevõtet ja seal saavad kokku Võrumaa Uma Mekk ning Põlvamaa Rohelisem märk. Seetõttu muutub Postitee selleks päevaks Kostiteeks.

Päev algab laadaga. Õues ning saalis seatakse üles müügikohad rahvalikuks kauplemiseks, kus on esindatud väärikas käsitöö ja maitseelamused lähemate ning kaugemate meistrite kodadest.

Päeva alguses avatakse ka kohaliku kunstniku Erkki Lepiku fotonäitus, kus jäädvustust leidnud just Ihamaru külakeskusega seonduv.

Tund enne südapäeva kuulutatakse välja kostivõistlus «Postitee maitse», kuhu oodatakse võistlema sööke ja jooke, mis võiks olla valmistaja arvates Tartu- ja Võrumaad ühendava Postitee nimelise toiduauhinna tiitli väärilised. Tulgu need siis koduköögist või väiketootja kojast. Kahe tunni jooksul saavad laadakülalised ja huvilised väljapandut mekkida ja oma lemmiku poolt hääle anda.

Rahvahääletuse tulemusena selgub auhinna «Postitee maitse 2021» saaja. Antakse välja ka eripreemiad Karaski küla nimel parimale karaskile ja Puskaru küla nimel parimale puskarile. Valitakse ka parim omavalitsuspirukas, mille küpsetavad volikogudesse pürgivate erakondade ja valimisliitude esindused. Et ikka teaks, kelle poolt järgmisel päeval häält anda.

Õhtul on Ihamaru külakeskuse saalis lõikuspidu omakandi ansambli Kõhukesed saatel. Sissepääs on omadele tasuta, teistele annetusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles