GALERII ⟩ Väimela tervisekeskus avati taas külastajatele

Sten Mahov
Copy

Kütteperioodi saabumisega algas ka Võru vallas asuvas Väimela tervisekeskuses ujumishooaeg, kus pärast kuus kuud kestnud renoveerimistöid saab nüüd ujuda kõikidele rahvusvahelistele tingimustele vastavas basseinis, ka on totaalse muutuse läbi teinud riietus- ja duširuumid, ajakohastatud venilatsiooni- ning soojasüsteemi.

Keskuse juhataja Henn Antsoni sõnul läks 1970. aastal avatud Väimela näidissovhoostehnikumi ujula ning viimati 2002. aastal lihvi saanud tervisekeskus remonti käesoleva aasta aprillis. Praeguseks on kõik see, mis ehitusprojektis kirjas, valminud. «Meie ujula visiitkaart on suur bassein, kus lammutati basseini süvise osa täielikult välja. Varem oli vesi poolde basseini, vesi läks läbi skimmerite, nüüd on vesi basseini ääreni, kummalgi pool basseini on ülevoolu kanal, ülevool läheb rennidesse – nagu normaalses ujulas,» selgitas Antson. Ka on väike ehk lastebassein läbinud uuenduskuuri: värske lihvi on saanud seinad, põrandad, taastatud põrandaküte, varasema plaatpõranda asemel on nüüd epoksiidvaip. «Kõige tähtsam on aga vee puhtus, samuti soojuse, kütte ja elektri kokkuhoid, sest välissein koos akendega läksid kõik vahetusse, samuti akende all olevad radiaatorid. Muidu lasi välissein külma läbi, nüüd on kõik asendatud, soojustatud.»

Riietus- ning pesuruumidki on saanud tänapäevase lihvi: seal on uus kanalisatsioon, põrandaküte, välja on vahetatud dušid, läinud aastast uued riidekapid, saunades on ehitatud uued kerised ning leiliruumid. Uuenduse on läbinud ka pere- ning privaatsaunad. Teise korruse aeroobikasaalist on eemaldatud kaks suurt peeglit, asemele on ehitatud evakuatsiooniväljapääs koos trepiga. Ehitas Kamo Ehitus OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles