Leevakul ning Luhamaal tehti talgutöid

LEPM
Copy

Ehkki aasta küla 2021 tiitlile kandideerinud Põlvamaa küla Leevaku ning Võrumaal asuv Setomaa Luhamaa nulk võitsid konkursi raames ka väikese Husqvarna Eesti alakonkursi, mille auhinnaks oli firma meeskonna abi talgutööde tegemisel, lükkus see toona lindude pesitsusaja alguse tõttu sügisesse.

Läinud nädalavahetusel aga said talgutööd tehtud ning selle tulemusena korrastati Leevakul telliskivivabriku vana korstna ümbrust ning Luhamaal sai lihvi Kirikumäe nõlv. 

Juba kevadel ütles mittetulundusühingu Leevakk juhatuse liikme Kairi Kasearu, et nad soovivad kodukandi vaatamisväärsusi rohkem esile tuua. «Plaanis on korrastada telliskivivabriku vana korstna ümbrust, et sealt poolt oleks vaade jõele ja hüdroelektrijaamale ning hüdroelektrijaama juurest korstnani,» märkis ta toona. 

Luhamaa nulga külavanem Aarne Leima tõdes, et töömehed käisid neil abis juba septembris, kuid laupäeval aitasid talgutöid teha ka kohalikud. Kohal oli ka kopp, mis kaevas välja kände, aitas koristada kivihunnikuid ning süvendada maanteekraave. «Praegu on plaanis Kirikumäe nõlva harvendada. Remontisime kiriku väljast, valgustasime – et paistaks kaugemale, nagu kunagi on paistnud. Kui külaplatsilt kiriku poole minna, on näha, et nõlv on kasvanud võssa,» selgitas Leima toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles