Võimuvõitlus Otepääl jätkub

Copy
Valimiste võitjad Otepää vallas võidupeol: senine volikogu esimees Rein Pullerits (vasakul) ja vallavanem Jaanus Barkala valimisliidust Ühinenud Kogukonnad.
Valimiste võitjad Otepää vallas võidupeol: senine volikogu esimees Rein Pullerits (vasakul) ja vallavanem Jaanus Barkala valimisliidust Ühinenud Kogukonnad. Foto: Erakogu

Kui veel eile soovis Otepää vallas suurima häältesaagi saanud valimisliit Ühinenud kogukonnad alustada konsultatsioone kõigi valimistel mandaadi saanud poliitiliste jõududega, siis täna tuli teada, et viis neist on asunud ise ühise laua taha. Valimisliidu Ühinenud kogukonna ridades kõige enam hääli saanud Jaanus Barkala lausus, et valimisliit on siiski ühtne ning hääled kaotsi ei lähe.

Otepää vallas valimised võitnud valimisliit Ühinenud Kogukonnad sai 17-kohalises volikogus enamuse ehk ehk üheksa kohta. Võimukõnelusi alustanud viiel poliitilistel jõul on volikogus kokku kaheksa kohta: EKRE sai kolm, Reformierakond kaks ning Eesti 200, Isamaa ja valimisliit Sinu Otepää said võrdselt ühe koha. Keskerakond sai alguses Otepää volikogus ühe mandaadi, kuid häälte ülelugemise tulemusel läks mandaat EKRE-le.

Loodab võitjate häältele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles