Loodushoidlik karbiring jõudis Põlva- ja Võrumaale

Mati Määrits
, reporter
Copy
Klienditeenindaja Elle Parisalu hakkas Tillu kodukohvikus külastajatele ringkarbiga toitu kaasa panema eilsest.
Klienditeenindaja Elle Parisalu hakkas Tillu kodukohvikus külastajatele ringkarbiga toitu kaasa panema eilsest. Foto: Mati Määrits

Põlva- ja Võrumaal on algust tehtud prügikoguste märkimisväärse vähendamisega, sest Põlva Pesa restoranis, kodukohvikus Tillu ning Võru toidukohas Eva Sushi võeti kasutusele ringkarbid.

Tillu kohviku perenaine Eve Veski sõnas eile pärastlõunal, et esimesed korduskasutatavad toidukarbid ehk ringkarbid koos söögiga just läksid klientidele. «Kuna viime suurema koguse lõunatoitu ka mitmesse ettevõttesse, on põhimure just nende pärast. Sest kui viin sinna kuni 15 praadi ja iga kord lendavad karbid pärast söömist minema, on ju tekitatud päris suur kogus mõttetut prügi.»

Seni olid Tillus kasutusel kõige tavalisemad vahtplastkarbid. «Nende tootmine lõpetati juba 1. juulist, aga müüa võib neid nii kaua, kui kauplustel varusid jätkub,» teadis Veski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles