GALERII ⟩ Võrut tabas suur elektrikatkestus

LEPM
Copy

Täna kell 18.20 kadus paljudes Võru linna majapidamistes vool. Kella 18.45 ajal oli osades mõjutatud majapidamistes vool taastatud, kell 22.15 rikked eemaldatud kõikjal Võru linnas. 

Kella 22.15 seisuga olid elektri tagasi kõigil Võru linna majapidamistel.

Kella 20.25 ajal täpsustati Elektrilevi rikketelefonilt, et elektrivarustus lubatakse taastada hiljemalt kell 23 ning kaabelliinidega on probleeme Nöörimaa alajaama piirkonnas. 

Kõige enam oli katkestusi Elektrilevi katkestuste kaardi järgi Võru linnas kella 18.25 ajal, siis 1850 tarbijat. Kella 21.30 seisuga oli Võrus vooluta veel 326 tarbijat. 

Elektrilevi pressiesindaja Liis Veersalu sõnas kella 18.40 ajal, et on tegemist keskpingerikkega ning toona lokaliseeriti vea kohta ja rikke põhjust. «Seejärel likvideeritakse kiiremas korras rike. Hetkel prognoositav taastumisaeg arvatakse olema kolm tundi ehk siis hiljemalt kell 22 üritatakse toide taastada. Teada on, et tegemist on kaabelliiniga,» lasus Veersalu toona.

Kella 18.45 paiku taastus elekter mõnes Võru piirkonnas, vooluta siis veel 1108 tarbijat. Kõige enam oli mõjutatud just kesklinna piirkond: keskväljaku ümbrus ning seal olevad tänavad, Katariina allee, samuti vana spordikooli ning Kesklinna kooli ümbrus. Seevastu Vilja ning Luha elamupiirkonnas ning seal ümbruses ei näinud katkestusi olevat. Pooles linnas ei põlenud ka tänavavalgustus ning foor.

Osadel Võru tarbijatel oli elekter ära ka möödunud teisipäeval kella 11.01 ja 11.12 vahel. Elektrilevi sõnutsi oli toonane katkestus kunagise Mäe tänava sauna ja polikliiniku alajaamade vahel. Et piirkonnas on käimas suuremahulised teetööd, kaevati ettevõtte pressiesindaja sõnutsi kaablisse. «Sellepärast ka sealne rike,» tõdes Veersalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles