Karikasarja finaalnelikust on üks esindaja veel puudu

LEPM
Copy
Põlva Servitil polnud Valga Kävali alistamisega raskusi ka veerandfinaali kordusmängus.
Põlva Servitil polnud Valga Kävali alistamisega raskusi ka veerandfinaali kordusmängus. Foto: Helin Potter/EKL arhiiv

Kolm kohta meeste käsipallikarikavõistluste finaalnelikus on täidetud. Neljapäeval kindlustas lõplikult koha seal Põlva Serviti, kes alistas veerandfinaali kordusmängus Valgas kohaliku Kävali tulemusega 52:18 (28:10).

Kuna Serviti omas avakohtumisest koguni 46-väravalist edu, siis ehk oli veerandfinaali tulemusest olulisemgi Andris Celminši naasmine palliplatsile. Servitile ja Eesti koondiselegi nii vajalik vasakukäeline tagamängija vigastas märtsis põlve, käis operatsioonil ja naasis pärast peaaegu kaheksakuulist pausi.

Oli sümboolne, et Celminši tagasitulek just neljapäeval Valgas teoks sai. Nimelt on 25-aastane paremsisemine Valga käsipalli kasvandik. Enne viieks aastaks Sloveeniasse siirdumist pallis ta 2014/2015 Kävali seni viimaseks jäänud meistriliigahooajal valgalaste ridades – paralleelselt Audentesega – ning krooniti 261 väravaga liiga parimaks snaipriks.

Raske Balti liiga nädalavahetuse eel jättis Serviti peatreener Kalmer Musting mitmed põhitegijad koju, aga palju puudujaid oli Kävalilgi. Henri Hiiend, Markel Veiko, kahel korral tabanud Mathias Rebane ja Raiko Rudissaar viisid külalised nelja minutiga 5:0 ette ning avamängus 60 minutiga 59 väravat visanud Serviti jätkas sarnases tempos.

Seitsmendal minutil, kaotusseisus 0:7, avas Kert Mõistus valgalaste skoori, ent kohe sai hooaja esimese värava kirja Celminš. Serviti võitis poolaja 28:10, kusjuures kõik kaasa sõitnud kaheksa väljakumängijat said käe valgeks.

Kohtumise lõppseisuks kujunes 52:18, mis tähendas Serviti edenemist poolfinaali koondtulemusega 111:31. Rebane viskas 11, Veiko üheksa ning Rudissaar, Hiiend ja Ülljo Pihus seiste väravat. Kävali täpsematena tabasid Ken Rasmus Kiis viis, Mõistus neli ja Adrian Utsar kolm korda.

Veerandfinaalides jääb veel pidada üks kohtumine - järgmisel teisipäeval võõrustab HC Tallinn Kalevi spordihallis Põlva Coopi, keda avamängus 26:20 võideti. Peaks Tallinn edenema poolfinaali, jätkavad karikavõidu nimel heitlust eelmise hooaja neli paremat meistriliigatiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles