Viljandi HC ja Põlva Serviti said Balti liigas võidulisa

LEPM
Copy
Serviti võistkond
Serviti võistkond Foto: Erakogu

Käsipalli Balti liiga järjekordne nädalavahetus lõppes pühapäeval. Tabeli kaks esimest Viljandi HC ja Põlva Serviti alistasid kindlalt kodused konkurendid, vastavalt HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi ja SK Tapa. Raasiku/Mistra sai Leedus teist päeva järjest valusa kaotuse, jäädes 31:32 alla HC Vilniusele.

Balti liigat juhib Viljandi HC 20 punktiga, Servitil on kaks silma vähem. Kolmandaks tõusis Klaipeda HC Dragunas 14 punktiga, sest Dobele ZRHK Tenax sai üllatuskaotuse HK Ogre käest ning jääb ühe punkti kaugusele. Kehral on kaheksa ning Raasiku/Mistral ja Tapal kuus silma.

Jüri Lepp: kaks päeva järjest olime nii lähedal

Laupäeval Leedu meister Šviesale võimsa lahingu andnud Raasiku/Mistra kohtus päev varem puhanud ja tabelis kahe punkti võrra eespool asunud HC Vilniusega. Esimesed kümme minutit kulgesid ühesuguse mustri järgi – leedukad läksid ette, Raasiku viigistas.

Vilniuse kaheväravaline edu pöörati peagi ümber ja 19. minutil viis Rauno Kopli külalised esmakordselt juhtima, 10:9. Viktor Nikolajev tegi väravasuul paraadtõrjeid, joonelt leiti pidevalt Juri Sohhorovitšit ning hästi tabasid Vladislav Naumenko ja sünnipäevalaps, 21-aastaseks saanud Martin Nerut.

Avapoolaja lõpuminutitega anti aga eduseis käest ja puhkepausile minnes juhtis Vilnius 15:14 ning kasvatas naastes edu kiirelt kolmele väravale. Pikalt püsis vahe kahe-kolme peal, kuniks hästi sekkunud Arno Vare 49. minutil seisuks 26:25 viskas. Aleksander Keskküla tõi kaks minutit enne lõppu tabloole viigi 31:31.

Viimane sõna jäi leedukatele ning teist päeva järjest kaotas Raasiku/Mistra mängu tulemusega 31:32. Enrico Anton viskas raasikulaste kasuks seitse, Naumenko ja Sohhorovitš kuus väravat. Mängu parimana jäi võiduvärava autori Mindaugas Urbonase arvele kümme tabamust.

"Kahju-kahju-kahju. Hetkel võtab vanduma küll, kaks päeva järjest olime nii lähedal. Oleme küll pidevalt arenenud, aga ju me hetkel veel piisavalt head pole. Tuleb vigadest õppida ning uskuda rohkem endasse, et ka mängulõppe julgelt enda kasuks kallutada," kommenteeris Raasiku/Mistra peatreener Jüri Lepp.

Tabeli kaks esimest alistasid kodused konkurendid

SK Tapa sõitis Põlvasse hea emotsiooni pealt, olles päev varem alistanud Kehra ning kolmandal minutil juhiti Serviti vastu 3:2. Järgmist väravat pidid tapalased ootama kümme minutit ja selleks ajaks oli järjekordselt esindusmeeskonna eest mänguminuteid saanud Kermo Saksing viinud kodumeeskonna 7:3 juhtima.

Poolaja võitis Serviti 13:8 ning pärast tasavägist teise pooltunni algust hakkas edu kasvama ja mängu võitis Eesti meister tulemusega 33:24. Sander Sarapuu viskas võitjate kasuks kuus ja Saksing viis väravat. Kaotajate täpsemad olid Marcus Rättel kuue ning Raimond Himma ja Igor Berežnõi kolme tabamusega.

Kehra ja Viljandi vaheline kohtumine algas vägagi närviliselt ja vigaderohkelt. Avapoolajal jagati kahe meeskonna peale 11 kaheminutilist karistust. Kehra juhtis korra, kui Danil Gumjanov kodumeeskonna 4:3 ette viis. Mittetäielikes koosseisudes mängimine tundus aga mulkidele paremini sobivat ning vaheajaks rebiti 18:12 juhtima.

Lõplikult murti Kehra teise poolaja algul, kui Kristo Voika karistusviskest 24:14 tegi. Viljandi 34:23 võidu heaks viskas Voika kuus, Ott Varik viis ja Mihkel Lõpp neli väravat. Võõrustajate poolt said Gumjanov ja Sergio-Silver Kreegimaa kirja viis tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles