Viiruse levikuohu tase alanes

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Endiselt tuleb kanda avalikes siseruumides maske, liikuda hajutatult ja kasutada desinfitseerimisvõimalusi.
Endiselt tuleb kanda avalikes siseruumides maske, liikuda hajutatult ja kasutada desinfitseerimisvõimalusi. Foto: Dmitri Kotjuh

Koroonaviiruse leviku olulisemad näitajad on alanenud ning viiruse leviku oht Eestis praegu keskmine.

Neljapäevase seisuga on viiruse leviku ohu põhimõõdikud Eestis langustrendis ja püsinud pühapäevast kollasel ehk keskmisel ohutasemel. Vähenenud on nii seitsme päeva keskmine nakatunute arv, mis on praegu 544, kui ka uute hospitaliseeritute keskmine arv, mis on 24. Seitsme päeva keskmine COVIDi surmade arv on 4,7 ja juhitaval hingamisel viibivate COVID-19 patsientide arv 23. Langeb ka üle 60-aastaste inimeste nakatumise tase, mis on tänase päeva seisuga 90,4. Täisvaktsineeritud täiskasvanud elanikkonna hõlmatus on 69,31 protsenti.

Keskmise riskitaseme korral tuleb endiselt kanda avalikes siseruumides maske, liikuda hajutatult, kasutada desinfitseerimisvõimalusi. Enne riskirühma inimesega kohtumist on tungiv soovitus teha kiirtest. Isegi kergete sümptomite korral tuleb jääda koju ja teha kiirtest, testi positiivse vastuse korral konsulteerida arstiga ja jääda karantiini. Kontrollitud avalikes ruumides tuleb esitada COVIDi tõend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles