GALERII ⟩ Valgas pakub silmailu betoonist kuusk (1)

Mati Määrits
, reporter
Copy

Valga äärelinnas tõmbab eriti õhtusel ajal Tõrva suunast lähenejate ja linnast lahkujate pilke eriline jõulukuusk, mis on valmistatud hoopis betoonist.

«Kuna me juba betoonelemente toodame, mõtlesimegi, miks mitte proovida nendest ka kuusk teha. Kuna jõulud on tulemas, tahtsime rahvale näidata, mida kõike on võimalik plokkidest teha. Sisuliselt on tegemist justkui legoklotside ladumisega. Silohoidlates tehakse nendest plokkidest vaheseinu,» selgitas Valga Betooni juhiabi Margarita Piir.

7,2 meetri kõrgune betoonkuusk asub firma territooriumil ning see on pimedal ajal valgustatud. Püstitasid selle firma enda töömehed juhataja Märt Piiri eesvedamisel, kraana telliti mujalt.

Kui pikalt betoonkuusk silmailu pakkuma jääb, ei ole Margarita Piiri sõnutsi veel otsustatud. «Arvan, et jaanuaris on ta veel üleval, aga eks me võtame selle siis uuesti lahti, paneme hoiule ja järgmisel aastal saame uuesti teha. Võib-olla teeme siis veel suurema,» sõnas ta.

Eestis on varemgi eriliste jõuluinstallatsioonidega üllatatud - näiteks Rakvere pälvis tähelepanu kasutatud akendest valminud jõulupuuga ning Viljandis säras vanadest tänavalampidest jõulukuuse imitatatsioon.

Valga Betoon tegeleb peamiselt kaubabetooni tootmise ja karjäärides toodetavate materjalide müügiga. Ettevõttel on järgmisel aastal tulemas 30 aasta juubel, betooni on toodetud juba enam kui viis aastat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles