Põlvamaa naine on arstide vahet jooksnud 25 aastat

Mati Määrits
, reporter
Copy
Ilme on kaotanud usu riiklikku meditsiini, erakliinikusse pöördumiseks pole tal aga raha.
Ilme on kaotanud usu riiklikku meditsiini, erakliinikusse pöördumiseks pole tal aga raha. Foto: Mati Määrits

Põlvamaal elav Ilme (nimi toimetusele teada) on pea surmani väsinud 25 aastat kestnud jooksutamisest arstide vahet. Ülekaalust vabastavat bariaatrilist (maovähendus)operatsiooni ega ravi pole ta vaatamata oma pingutustele seni saanud.

Naise hädad said tema sõnul alguse veerand sajandit tagasi, kui vend nende lapsepõlvekodu endale soovides teda jalgadega pähe peksis ja ajutrauma tekitas. «Arstid ei võtnud mind haiglasse, kuigi üle viie päeva ei oleks tohtinud operatsiooniga oodata, sest hiljem tekivad juba tüsistused. Kõik traumajärgse insuldi tunnused olid olemas. Alles kahe kuu ja kolme päeva pärast saadeti mind Soome ajuveresoonte operatsioonile, kogu see vahepealne aeg piinlesin tohutute valude käes,» meenutas ta.

Soome tohtrid ütlesid Ilmele pärast operatsiooni, et tal võib tekkida rasvtõbi, mis ei lasknudki end kaua oodata. Varem 56–58 kilo kaalunud naise kehakaal on praegu ligi 88 kilo. Keha ümbermõõt oli varem 68 sentimeetrit, nüüd 1.20. Pikkust on tal kõigest 1.56, mistõttu liigne kaal on muutunud tõeliseks piinaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles