TOP 20 Lõuna-Eesti Postimehe loetuimad lood aastal 2021

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Osula Graanuli pelletitehas ja Osula Energia koostootmisjaam Võrumaal.
Osula Graanuli pelletitehas ja Osula Energia koostootmisjaam Võrumaal. Foto: Arvo Meeks

Lõuna-Eesti Postimees teeb ülevaate lõppeva aasta kõige loetumatest lugudest.

1. Pea pooled Setomaa hooldekodu asukad surid koroonaviirusse

Setomaa hooldekodu Mikitamäe maja tabas koroona rängalt. 20 elanikust oli 23. septembri seisuga septembri jooksul koroonaviirusse nakatumise tagajärjel surnud kaheksa inimest ning kolm on haiglaravil, kellest üks üliraskes seisus.

2. Palatist kõndima läinud vanaproua suri haigla külje all

Valga haigla töötajad avastasid öösel, et üks õendushoolduse osakonna patsientidest on kadunud. Paraku leiti 82-aastane naine peagi maja kõrvalt surnuna.

3. Tragöödia hooldekodu õuel: eakas mees suri hanges

Valgamaal hukkus varahommikul Helme pansionaadist väljunud 92-aastane hoolealune. Mees leiti hoonest saja meetri kaugusel veel elusalt, ent saabunud kiirabi tuvastas mehe surma.

4. Graanulitootja maksis firma müügi puhul töötajatele helded preemiad

Graanulitootja Graanul Invest otsustas enamusosaluse müügi puhul firma töötajatele preemiat maksta. Staažikamad töötajad said mitmekümne tuhande euro suurusjärgus boonuse.

5. Isolatsiooninõuete eiraja nakatas Põlvamaal vähemalt kaheksat inimest

Põlva vallas tekkis nädala jooksul kolm Covid-19 töökohakollet. Igas kollektiivis oli kümmekond nakatunut.

6. Abita jäänud Valga restoran keelas ametnikel sisenemise

Valga kesklinnas asuva Korea baari «Horan» välisuksele ilmus silt, mis keelas sinna sisenemise valitsuse liikmetel, töötukassa juhtidel ja Valga vallavanemal. Selle loomise idee tuli ettevõtte omanikul Oleg Ivženkol, kui ta oli küsinud oma töötajatele palgakompensatsiooni töötukassast ja abi Valga vallavalitsusest, kuid ei olnud seda saanud.

Silt Valga baari uksel keelas valitsuse liikmetel, töötu­kassa juhtidel ja Valga vallavanemal sisenemise.
Silt Valga baari uksel keelas valitsuse liikmetel, töötu­kassa juhtidel ja Valga vallavanemal sisenemise. Foto: Arvo Meeks

7. Mees kukkus deltaplaaniga alla

Tõrva vallas juhtus kolmapäeva õhtul lennuõnnetus, kus motodeltaplaaniga õhku tõusnud mees kukkus paarisaja meetri kõrguselt alla. Viga saanud mees oli meedikute kohale jõudes teadvusel ja viidi peatraumaga Tartu ülikooli kliinikumi.

8. Tõrvas leiti uppununa noor mees

Politseile teatati 9. juulil, et Tõrvas on kadunud 24-aastane mees. Sõbrad tema asukohta ei teadnud ning mehe mobiiltelefon oli välja lülitatud. Neli päeva hiljem hommikul kella seitsme ajal teatati häirekeskusele, et Tõrva linnas leiti Tikste järvest inimese surnukeha, kelleks osutus kadunud mees.

9. Talunik seljatas maakohtus tuntud advokaadi

Vandeadvokaat Robert Sarv pöördus Valgamaa poliitiku ja taluniku Kaupo Kutsari vastu laimu levitamise süüdistusega kohtusse, kuna Kutsar jagas ühismeedias advokaadi tegevust puudutavat pressiteadet. Maakohus jättis nõude rahuldamata.

10. Teadmata kadunud valgalanna leiti metsaservast

Nädal varem Valgas oma kodust lahkunud 43-aastane Esta leiti surnuna linnaservast metsast. Midagi kuritegelikku tema surma puhul ei tuvastatud.

11. VIDEO: Kontrollkäik ajas puhketalu peremehel harja punaseks

Põlva vallas asuva Pinnamäe puhketalu peremees Kaupo Simga polnud rahul, et politsei käis ette teatamata tema valdustes koroonareeglitest kinnipidamist kontrollimas. Korravalvurite sõnul oli aga tegemist rutiinse kontrolliga, millest ei peagi ette teatama.

12. Kolmes Lõuna-Eesti hooldekodu koldes suri 11 inimest

Septembri keskel sai teatavaks, et Lõuna-Eestis on hiljutistes koroonakolletes Otepää, Leevi ja Hellenurme hooldekodus surnud kokku 11 inimest. Hooldekodude juhid rõhutavad siiski, et täpsem oleks rääkida surmadest, mis juhtusid koroonapuhangu ajal.

13. Vamm sunnib lapsi garaažis magama

Vastseliinas elav perekond Saar avastas ühel juulipäeval põranda äärelt valge viljakeha. Paraku tähendas see esmapilgul tühisena tunduv avastus, et mitme toa põrandad ja seinad tuleb lahti võtta ning lastel ajutiselt garaaži magama minna.

Võrumaal Vastseliinas elav perekond Saar seisis ühtäkki silmitsi suure murega: majavamm oli muutnud suure osa majast elamiskõlbmatuks.
Võrumaal Vastseliinas elav perekond Saar seisis ühtäkki silmitsi suure murega: majavamm oli muutnud suure osa majast elamiskõlbmatuks. Foto: Arvo Meeks

14. Kole haigus on. Vaatad, kuidas inimesed alla annavad

Lõuna-Eesti haigla nakkusosakonda toodud vanem naine jõudis alguses omal jalal liikuda, kuid tema olukord halvenes päevadega ning mõne nädala pärast oli ta kontakti maailmaga sama hästi kui kaotanud. Nukraid näiteid koroonaviiruse laastamistööst lisandus haigla COVID-osakonna meedikute mälestustepagasisse paraku iga nädalaga.

15. Koroonakaos sulges Keeni kooli

Valgamaal Otepää vallas asuv Keeni põhikool oli pea nädala suletud, sest nädalavahetusel hoo sisse saanud koroonapuhangu tõttu tuli kooli 103 õpilasest kooli vaid 39. Kooli direktor Kalmer Sarv tegigi seetõttu terviseametile ettepaneku kool ajutiselt sulgeda.

16. Põlva vallas levib ülinakkav Lõuna-Aafrika tüvi

Põlva vallas tõusis mai keskel suuresti koroonaviirusega nakatunute arv ning haigetelt leiti ülinakkavat Lõuna-Aafrika tüve. Põlva nakkuste arv tõusis valdade lõikes Eestis kolmandale kohale, sest nädalaga oli mujal haiguse levik pidurdunud, Põlva vallas aga lisandunud 27 nakatunut.

17. Surnuks piinatud õpetaja põrm maeti 77 aastat hiljem kalmistule

Võrumaal sängitati Mõniste-Ritsiku kalmistule 1944. aasta sügisel Varstus punavõimu esindajate poolt surnuks piinatud kohaliku kooliõpetaja, Varstu naiskodukaitse juhi Elli Marjaku põrm, mis 76 aastat oma kodumetsas ümbermatmist ootas. See, mida Eestisse tagasi jõudnud punavõim 1944. aasta sügisel 42-aastase Elli Marjaku, kuuendat kuud lapseootel naisega tegi, toob õudusvärinad nahale ka 77 aastat hiljem.

18. Võrumaa puidutööstuses hukkus tõstuki alla jäänud noormees

Võrumaal Toftani puidutööstuses hukkus noor mees. 26-aastane mees jäi seal ettevõtte territooriumi õuel liikunud tõstuki alla. Paraku sai ta sedavõrd raskelt viga, et suri sündmuskohal.

19. Tanel Padar sai eluaegse hotellikeelu

Kanal 2 saates «Õhtu!» oli hiljuti külas muusik Tanel Padar, mille saatejuhid otsisid välja mõned väited ning palusid muusikul need ümber lükata või neid kinnitada. Muu hulgas tuli välja, et tal on olnud nii mõneski Lõuna-Eesti hotellis viibimise keeld. «Pidime nii mõneltki esinemiselt öösel tagasi sõitma,» muigas Padar.

Tanel Padar
Tanel Padar Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

20. Viirus tungis Lõuna-Eesti hooldekodudesse

Koroonaviirus tungis Lõuna-Eestis sisse kahte hooldekodusse. Need asusid Otepääl ja Kanepi vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles