Uue nädala algus toob tormi

BNS
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval liigub väga aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu Laadoga suunas ja laieneb servaga üle Eesti, tuues endaga kuni 30 meetrini sekundis lõõtsuvaid tuuleiile.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Sajab lund, lörtsi, ja vihma ning kohati tuiskab. Puhub edela- ja läänetuul 5-11, puhanguti 15, pärast keskööd tuul lühiajaliselt veidi nõrgeneb, vastu hommikut aga pöördub saartel loodesse ja tugevneb 15-20, puhanguti 28-32 m/s. Õhutemperatuur langeb -1 kuni -5, saartel +1 kraadini.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja tuiskab. Pärastlõunal loode poolt alates sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. Puhub loode- ja põhjatuul 8-13, puhanguti 20, saartel ja rannikul 15-20, puhanguti 30 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -4, saartel kuni +2 kraadi. Pärastlõunal läheb külmemaks.

Teisipäeva öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Saartel on pilvisem, kohati sajab lund ja tuiskab. Puhub loodetuul 7-12, puhanguti 18, saartel ja rannikul 11-16, puhanguti kuni 25 m/s, pärast keskööd tuul nõrgeneb veidi. Külma on 2-8 kraadi, saarte rannikul tuleb kuni 1 kraad sooja.

Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub loodetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Pärastlõunal nõrgeneb läänekaaretuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni -8, saarte rannikul kuni 1 kraad sooja.

Kolmapäeva öösel on peamiselt pilves ilm. Kohati sajab vihma, lörtsi ja lund. Puhub edelatuul 5-10, saartel puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -6, saarte rannikul kuni +2 kraadi.

Kolmapäeva päeval on samuti pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, Ida-Eestis ka lund. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0 kuni +4, Ida-Eestis 0 kuni -3 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles