Rahapuudus ja oskuste vähesus mõjutasid teleülekannet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operaatorid filmisid võistlust ka mootorkelgu tagaistmelt.
Operaatorid filmisid võistlust ka mootorkelgu tagaistmelt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval, 19. veebruaril toimunud 41. Tartu Maratoni teleülekannet varjutasid tehnilised probleemid.

«Ülekande tootmise eest vastutasid Klubi Tartu Maraton ja Balti Video OÜ, ETV roll oli olla telekanal, kes ülekannet edastab, seega ülekande tootmise eest ETV ei vastutanud. Televaatajate ja meedia tugev kriitika ETV suunal pildi kvaliteedi osas ei ole põhjendatud,» seisab pressiteates, mille edastas MTÜ Klubi Tartu Maraton turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Greete Kempel.

Tema sõnul vabandab klubi nii televaatajate kui Eesti Rahvusringhäälingu ees.

Teleülekande ebaõnnestumise detailsed põhjused on Kempeli väitel väljaselgitamisel. «Suures plaanis on selliste suurte teleülekannete Eestis tootmise põhimure rahapuudus, mis ei võimalda vajalikku tehnikat piisavalt kaua enne otseülekannet põhjalikult testida. Sellise mastaabiga teleülekannet ei ole Eestis varasemalt keegi edukalt tootnud ja kahjuks ei olnud ka sellel aastal tulemus piisavalt hea,» edastas ta.

Kuigi eilne teleülekanne oli klubi hinnagul parim, mis Tartu Maratonist on kunagi tehtud, tunnistab klubi Tartu Maraton, et see ei vastanud ootustele ja lootustele, mida ülekande planeerimise faasis püstitati.

«Teleülekande planeerimisel oli meie soov ja eesmärk pakkuda televaatajale 4,5 tunni jooksul samasugust elamust ja naudingut, nagu televaataja saab, vaadates Rein Taaramäed Tour de France’il. Kahjuks meie tehnilised võimalused, oskused ja rahakott seekord seda tulemit ei toonud,» sõnas 41. Tartu Maratoni võistluste direktor Indrek Kelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles