Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval sõidetud Tartu maratoni põhidistantsi ehk 63 kilomeetri pikkuse suusasõidu võit läks sedapuhku Rootsi Jörgen Brinkile, Eesti parim oli Algo Kärp.

Valgamaale tuleb viis elektriautode laadimiskohta, neist kaks maakonnakeskusesse. Tulevikus saab elektriautosid laadida ka Tõrvas, Sangastes ja Otepääl.

Alates 1. aprillist tõusevad Valgamaal jäätmeveo hinnad. Prügivedaja põhjendab hinnatõusu kallinenud kütusega ning jäätmete käitlustasu tõusuga.

Esmaspäeva hommikul lõhkes Valgas Jaama puiesteel veetoru, mille tagajärjel voolas vesi ka Allika tänavale ja kõnniteele. Inimesed olid küll mõned tunnid veeta, kuid trass suudeti enne lõunat ära parandada.

Tartu maraton ei saaks toimuda, kui poleks sadu vabatahtlikke, kellest igaühel oma vääramatu tähtsusega ülesanne täita. Valgamaalane käis uurimas, kuidas töötab maratonipäeval Palu teeninduspunkt.

Valgamaa poistelaulu konkursil oli üheksateist etteastet. Eesti poisid loomulikult, aga ka vene ja läti poiss pakkusid võimalust kuulda ilusat eesti keelt. Preemiaid jagati DVD-mängijast Eesti lipuni.

Valga stuudio Joy andis veebruaris kodulinnas kolm heategevuskontserti, esinedes Jaanikese koolis, lastekodus Kurepesa ja haigla hoolekandekeskuses.

Vastlapäev on teisipäeval, maslenitsa ehk vastlad vene moodi kestavad aga terve selle nädala. Valga kultuurikeskuses tähistatakse seda kõike koos laupäeval, 25. veebruaril.

KredEx käendas möödunud aastal Valgamaal seitsme ettevõtte finantskohustusi. Asutuse abi kasutas oma tegevuse laiendamisel ka Valgas asutatud OÜ Pipe Standart.

Lastekodu Kurepesa ja Taheva asenduskodu lapsed pidasid koos Valga Lionsi klubi liikmetega laupäeval vastlapäeva. Lasti liugu, valmistati vurre, osaleti võistlusmängudes ning söödi vastlatoite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles