Otepää lõpetas koostöölepingu Tšetšeeniaga

LEPM
Copy
Otepää ja Tšetšeenia vahel 2018. aastal sõlmitud koostöökokkulepe ei olnud juba varem leidnud ellurakendamist.
Otepää ja Tšetšeenia vahel 2018. aastal sõlmitud koostöökokkulepe ei olnud juba varem leidnud ellurakendamist. Foto: Kregor Arro

Otepää vallavalitsus lõpetas oma istungil Otepää koostööleppe Tšetšeeniaga.

Otepää valla ja Vene Föderatsiooni Tšetšeeni Vabariigi riigiettevõtte, mida esindas Tšetšeeni turismiminister, vahel oli 2018. aastal sõlmitud koostöökokkulepe, mis on Eestis kütnud kirgi juba aastaid. Vallavalitsus leidis, et nimetatud lepe ei ole leidnud ellurakendamist. "Mööname, et tšetšeenid sõdivad mõlemal pool rinnet ja koostööleppe lõpetamine ei ole sihitud tšetšeeni rahva vastu, kes on samuti aastaid võidelnud oma sõltumatuse eest," märkis vallavalitsus.

Antud sündmuste valguses, kus Tšetšeeniat valitsevad jõud on ühinenud Ukraina vallutussõjaga, otsustaski Otepää vallavalitsus lõpetada Tšetšeeni Vabariigi turismiministri ja Otepää vallavanema vahel sõlmitud koostööleppe.

Toetusavaldus sõpruspiirkonnale

Otepää valla ja Ukraina Palanski omavalitsuse vahel on 2019. aastal sõlmitud koostöömemorandum. Otepää valla juhtkond avaldas Palanski juhtkonnale toetust ja saatis kirjaliku toetuseavalduse võitluses iseseisvuse eest. Kirjale on alla kirjutanud volikogu esimees Rein Pullerits ja vallavanem Jaanus Barkala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles