Otepää vallajuhid käisid valla bussiga lõbureisil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arike
Andres Arike Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Tänane Postimees kirjutas, et valla bussiga erareisidel käimine ja pitsaäri teenindamine vanadekodu köögist viis Otepää reformierakondlasest abivallavanema Andres Arikese ametist.

2. veebruari hommikul võtsid kaks Otepää reformierakondlasest abivallavanemat, Andres Arike ja Merlin Müür peaasjalikult vanurite veoks mõeldud mikrobussi ja põrutasid sellega kahenädalasele suusareisile Saksamaale, kirjutab Postimees. Enne seda tankisid nad Postimehele teadaolevalt valla raha eest paaki 77 liitrit kütust.

Kütuse tankis Arike usaldusväärsete allikate andmetel kogu loo varjamiseks omavalitsuse ühe teise, väiksema sõiduki Citroën Berlingo arvele, millesse aga mahub kuni 60 liitrit kütust. Seda autot kasutab peamiselt valla heakorraspetsialist.

Läinud teisipäeval jõudis Arike suusakuurordist tagasi ja juba neljapäeval taandas ta end kõigepealt kohaliku tervishoiutuiksoone Otepää Tervisekeskuse nõukogust, kus ta on olnud juba aastaid. Reedel, kui Postimees tundis huvi Arikese reisi motiivide vastu, esitas mees avalduse ka abivallavanema kohustustest vabastamiseks alates 2. märtsist.

Nii Merlin Müür kui Arike on Reformierakonna piirkonnarakukese juhatuse liikmed.

Arike väitis, et kütust osteti oma raha eest ning tervisekeskuse juhi sõnul olevat bussi rent võimalik. «Kui see ei oleks olnud võimalik, oleksin uurinud mingit muud varianti. Selle bussiga on käinud kogu vallavalitsus ka varem igasugustel reisidel,» ütles Arike Postimehele.

Otepää Tervisekeskuse juurde kuuluva hooldekodu kokk olevat aga meisterdanud hooldekodu köögis aastaid pitsakatteid nõukogu liikme Arikese osalusega Merano pitsabaarile.

Tervisekeskuse koka lisaäri vastu hakkas huvi tundma veterinaar- ja toiduamet, mis tahtis teada, miks viiakse vanadekodu köögis käideldud toiduaineid majast välja.

Kokk mitte ainult ei lasknud arveid esitada terviskeskusele, vaid ta esitas neid pitsabaarile ka tervisekeskuse nimel. Raha sai kokk endale. Kui mullu jaanuaris sai tervisekeskuse uueks juhiks Marika Tirmaste, vallandas ta koka päevapealt. Põhjalikumat uurimist siiski ei järgnenud.

Arike polnud täna nõus Valgamaalasele skandaali kommenteerima. «Mul ei ole selle kohta midagi lisada,» sõnas ta napilt.

Bussi kasutamises vallavanem jätkuvalt probleemi ei näe. «Minu teada on Andres Arike nii kütuse kui ka bussi kasutamise eest maksnud,» lausus Andres Visnapuu, kinnitades, et sarnaseid puhkusreise ei ole tema ametiajal olnud ning bussi on võimalik rentida kõigil, ka eraisikutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles