Maakonda tuleb kolm medalit ja tänukirju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Johhan aitas sõbraga koos päästa Sooru järvel uppumisohtu sattunud mehe elu ning saab selle eest päästeameti tunnustuse.
Kevin Johhan aitas sõbraga koos päästa Sooru järvel uppumisohtu sattunud mehe elu ning saab selle eest päästeameti tunnustuse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval, 22. veebruaril algusega kell 15 annab siseminister Ken-Marti Vaher Tallinnas Salme kultuurikeskuses pidulikult üle päästeteenistuse aumärgid. Sel moel tunnustatakse neid, kes päästnud inimese elu või andnud silmapaistva panuse päästevaldkonna arengusse.

Tänu avaldatakse 80 isikule: annetatakse 32 Päästeteenistuse medalit, 22 Elupäästja medalit ning 2 missioonimedalit. Päästeameti peadirektori tänukirja saab 15 isikut ja siseministri tänukirja 9 isikut.

6. septembril 2011. aastal teatati tulekahjust Valgas Uuel tänaval. Kortermaja 5. korruse korteri aknast oli tuletont väljas ning aknalaual istus mees, jalad rippu. Oli oht, et kõrvetava tule käes olev inimene võib aknalt alla kukkuda või hüpata.

Päästjad paigaldasid akna juurde redelauto. Meeskonnavanem Tõnis Eespere ronis 5. korruse kõrgusele, hüppas põlevasse korterisse ja kaitses kannatanut kuumuse eest kehaga.

Seda nägi läheduses elav päästja Marek Leegiste, kes tuli vabal ajal appi ja ronis samuti redelit pidi üles. Eesperega koos tõid nad kannatanu põlevast korterist välja, päästes otsustava tegutsemisega inimese elu. Päästeamet autasustab neid Elupäästja 3. klassi medalitega.

21. jaanuaril 2012 jalutasid Tõlliste vallas Sooru järve ääres kaks poissi -- Kevin Johhan ja Margus --, kes nägid järvejääl appi hüüdvat inimest. Üks poistest helistas kohe oma isale Urmas Tammele, kes tuli koos Mati Leetmaaga appi. Mehed kutsusid kiirabi ja politsei ning siirdusid järvele uppumisohus mehe juurde, kelle nad Leetmaa poolt kaasa võetud nööri abil kaldale aitasid.

Poisid koos Urmas Tamme ja Mati Leetmaaga päästsid kiire ja oskusliku tegutsemisega uppumisohtu sattunu mehe – Tõlliste rahvamaja juhataja Arne Nõmmiku – halvimast. Poistele antakse üle päästeameti peadirektori tänukiri.

Valgamaale tuleb ka üks kahest üleantavast missioonimedalist. Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik kinnitas Valgamaalasele, et selle saab päästekeskuse operatiivkorrapidaja Marek Käst. Aumärk antakse Kästile osalemise eest 2010. aastal Pakistanis toimunud maavärina tagajärgede likvideerimiseks käivitatud humanitaarmissioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles