Osa Kinder kaubamärgi maiustusi eemaldatakse müügilt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kinder Surprise üllatusmuna FOTO: Põllumajandus- Ja Toiduamet
Kinder Surprise üllatusmuna FOTO: Põllumajandus- Ja Toiduamet Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Ferrero Ardennes S.A Belgia tehases toodetud Kinderi kaubamärgi maiustused eemaldatakse Eestis ennetava meetmena müügilt.

Mitmesugused Belgias toodetud Kinderi kaubamärgi tooted, mis võivad olla saastunud salmonellabakteriga, on jõudnud näiteks Prisma Peremarketi, Maxima Eesti OÜ ja Rimi Eesti Food ASi kauplustesse.

Tagasikutsumine ei puuduta Kinder Surprise’i 20-grammist üllatusmune, millel originaalfooliumil eestikeelne tekst ning kus maaletoojaks märgitud AS Mobec. Need on toodetud Ferrero Poola tehases.

Kõik võimalikud saastunud toodete partiid eemaldatakse müügilt. Tarbijatel, kes on kõnealustest partiidest endale tooteid soetanud, on õigus pöörduda kaebusega kaupleja poole, kust toode osteti.

Kinderi tooteid seostatakse võimaliku saastumisega salmonellaga ja salmonelloosi haigusjuhtumitega mitmes Euroopa riigis.

Salmonellad on looduses laialt levinud mikroorganismid, mis esinevad loomade seedetraktis, aga ka linnumunades, toorpiimas ja mujal loomsetes ning mitteloomset päritolu toiduainetes. Salmonella on toidul märkamatu ega muuda toidu lõhna ja maitset. Sellest põhjustatud toidumürgistuse ennetamiseks tuleb täita toiduhügieeninõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles