Luhamaal ootab piiriületust sadakond veokit

Sten Mahov
Copy

Kuivõrd läbi Ukraina ja Valgevene on kaubavedude korraldamine häiritud, otsitakse võimalusi suunata vedusid läbi teiste riikide, sealhulgas läbi Eesti. Sellest tulenevalt on Luhamaal piiriületust ootamas tavapärasest rohkem veokeid.

Politsei hinnangul on piiriületust ootamas sadakond veokit ning pikenenud ooteaeg on tingitud eeskätt kaubavedude intensiivistumisest. «Ehkki praegu mahuvad piiriületust ootavad veokid ära piiripunkti ootealale, oleme valmis sellekski, et järjekord võib ulatuda ka maanteedele. Sellisel juhul oleme arvestanud liikluse reguleerimise ja suunamisega piiripunktidesse. Et Sillamäe ooteala on suurem, püüame vajaduse tekkides suunata veokite liiklust ka sinna, sest võimalus on piiri ületada ka Narva piiripunkti kaudu,» lausus Kagu piiripunkti juht Peter Maran.

Politsei- ja piirivalveamet palub C-kategooria sõidukite juhtidel, kes soovivad ületada piiri elavas järjekorras Luhamaa ja Koidula piiripunkti kaudu, arvestada täiendava ajakuluga. Piiri saab ületada ka Narva piiripunkti kaudu, läbides Sillamäe ooteala. Samuti soovitab amet teha broneeringu kindlale kellaajale ja sõita ootealale just selleks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles