Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Otepää vallavolikogu liikme Jaanus Raidali sõnul on vallavanemal Andres Visnapuul aeg amet maha panna, sest ta ei tule tööga toime.

Teisipäeval külastas Valgamaad politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri juht Tarmo Kohv. Prefekt on seisukohal, et kuritegevuse vähendamise nimel on ülioluline koostöö politsei ja tema partnerite vahel.

Tänavusest pühakodade programmi eelarvest jagus toetust kahele Valgamaa kirikule. Jätkub Priipalu kiriku katuse ning Taagepera kiriku torni restaureerimine.

Kahel õpilasel, kes 2012/2013. õppeaastal Valga gümnaasiumi kümnendas klassis käivad, avaneb võimalus õppida järgmise aasta jaanuarist märtsini Austrias Bregenzi linna koolis.

Valgamaalase poole pöördunud linlane sõidab tihti üle Valga kesklinnas olevast raudteeülesõidust. Liialt sagedasti on tema sõnul ülesõit kinni põhjendamatult kaua. Kuidas kommenteerib olukorda Eesti Raudtee, loe laupäevasest Valgamaalasest!

Kolmapäevasel vallavolikogu istungil valiti Otepää valla aukodanikuks kohaliku naisseltsi esinaine Riita Aader, kes seltsi juhtinud 20 aastat.

Valgamaalase poole pöördunud Raili Siimann tundis muret, et Valga majade Allika 2b, 4a ja seal asuva elektrikapi vahelisele alale tekib igal aastal väike prügimägi. Probleemist loe ajalehest!

Valga tähistas pidupäeva kontsertetendusega, kus Kungla rahvaks said segakoor Rõõm, Valge Maja Laulukoor, gümnaasiumi segakoor Ehe, Valga kammerkoor ja Kungla muusikalitrupp. Tähtpäevad, mida sel moel meeles peeti, olid Eesti Vabariigi 94. sünnipäeva ja Säde seltsi asutamise 110. aastapäev.

Maavanema moodustatud nõukogu otsustas ka sel aastal ühe Valgamaa teenetemärgi asemel neid välja anda kaks. Märgi omanikeks kuulutati maavanema ja omavalitsusliidu juhi vastuvõtul Vambola Sipelgas ja Vello Jaska, vapimärgi pälvis Väino Seppa. Maavanema tänusõnad pälvisid ka Kevin Johhan Tamm ja Margus Kuhlberg, kes oma kiire ja kindlameelse tegevusega päästsid inimese elu.

Reedel Lüllemäe kultuurimajas vabariigi aastapäevale pühendatud kontsertaktusel kuulutati välja valla aasta inimene ja aasta noor: Mare Kotkas ja Mihkel Maks. Aasta teoks tunnistati kultuurimaja renoveerimine.

Viimati ülemöödunud talvel mäesuusasõpru rõõmustanud Väikese Munamäe nõlvad on taas avatud, kui Kuutsemäe suusakeskuse omanikud ka sellel mäel tegutsema asusid.

Teisipäeval kogunes Valga kultuurikeskusesse hulk aktiivseid inimesi, et arutleda nii rahvakultuuri, koostöövõimaluste kui maakonna tuleviku üle. Kuigi kõne all oli ka Säde seltsi taasasutamine, otsustati sellega mitte kiirustada.

Ala põhikoolis algas ürituste sari Helme-Tõrva piirkonna loodusesõpradele. Esimesel neist olid kõne all loodusega seotud uskumused ja rituaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles