Tartu bussijaam läheb kaheks kuuks remonti

BNS
Copy
Bussid väljuvad ehitus- ja remonttööde ajal samadelt platvormidelt kui siiani.
Bussid väljuvad ehitus- ja remonttööde ajal samadelt platvormidelt kui siiani. Foto: Kristjan Teedema

Tartu bussijaamas algas esmaspäeval kaks kuud kestev ümberehitus, mis sulgeb ajutiselt ootesaali; nii piletimüük kui Cargobusi kullerteenus kolivad seniks ajutistesse soojakutesse.

Estiko Grupi kinnisvara arendusjuhi Sven Saare sõnul hõlmavad ümberehitustööd nii bussijaama sise- kui välisosa. "Praegused piletimüügiboksid lammutatakse, mis tähendab, et ootesaali tekib reisijatele ruumi juurde," ütles ta.

Lisaks ehitatakse olemasolev Cargobusi teeninduslett suuremaks ning see liigub ootesaalile lähemale. "Nii võiks olla teenindamine kõigile mugavam, sest praegu on Cargobusi ruumid väga väikesed. Siis aga saab anda pakke ning müüa pileteid ühest ja samast kohast," selgitas Saar.

Kuna ehitustööde ajal on ootesaal suletud, hakkab nii piletimüük kui pakkide vastuvõtt ja väljastamine toimuma ajutistest soojakutest, mis jäävad avaturupoolsesse otsa. Samas jääb R-kioskile ja Caffeine kohvikule ligipääs ka remondi ajal alles. Bussid väljuvad ehitus- ja remonttööde ajal samadelt platvormidelt kui siiani.

Saare sõnul tehakse kõik vajalikud tööd nii kiiresti kui võimalik. "Meie soov on reisijate elu võimalikult vähe häirida, mistõttu teeme näiteks välitöid väiksemate etappide kaupa. Kõik piirdeaiad paigutatakse nii, et kõnniteedel oleks võimalik liikuda," märkis ta.

Rovin OÜ koostatud ehitusprojekt nägi ette ka Soola tänavaga külgneva fassaadi ümberehitust, kuid Saare sõnul lükkub see praegu edasi. "Otsustasime välitööde ehitusmahtu vähendada ja keskenduda esmajoones bussijaama külastaja heaolule," lausus ta.

Bussijaama ümberehituse projekti koostas Rovin OÜ, ehitustöid teostab SVG projekt OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles