Kanepi rahvatriatlonide sari tuleb taas

LEPM
Copy
Kanepi rahvatriatlonide sari tuleb taas.
Kanepi rahvatriatlonide sari tuleb taas. Foto: Erakogu

Käesoleval aastal toimub Kanepi valla rahvatriatlonide sari viiendat aastat, esimene võistlus on juba järgmisel pühapäeval Krootusel.

Sari koosneb kolmest etapist. Esimene on 26. juunil peetav Krootuse rahvatriatlon, 21. augustil leiab aset Kooraste rahvatriatlon. Sarja lõpetab 28. augustil aset leidev Valgjärve rahvatriatlon.

Rahvatriatloni kolm võistlusrada on oma olemuselt väga erinevad. Kõllestes asuv rada on kõige tasasemal maastikul, aga toimub kõige esimesena, kus osavõtjate treenitus on juunis veel tagasihoidlik. Valgjärve rattarada on üks Eesti suurima kõrguste vahega triatloniradasid, kuid distantsi esimesel poolel on ainult laskumised, mis võimaldavad puhata enne Valgjärve mäkke ronimist. Varasemad võistlused on näidanud, et distants oli jõukohane kõigile ning palava ilmaga ei tekkinud võistlusraja läbimisel probleeme kellelgi. Koorastes rada on täies pikkuses kruusateedel ning sõidetav maastikurattaga.

Rahvatriatlonid toimuvad kahel distantsil ning võistlusklasse ja auhindu jagub paljudele. Lühemal ehk lastedistantsil on 100 meetrit ujumist, 4 kilomeetrit rattasõitu ja 1 kilomeeter jooksu. Pikemal põhidistantsil tuleb ujuda umbes 250 meetrit, sõita rattaga 10 kilomeetrit ja lõpuks joosta 2 kilomeetrit. Põhidistantsi pikkus peaks olema jõukohane kõigile ning siin saavad end proovile panna ka need, kellel varasemalt spordiga kokkupuuteid vähe.

Iga etapi parimaid autasustatakse kolmes laste- ja põhidistantsi vanuserühmas ning põhidistantsi veterandide ja võistkondade arvestuses. Võistkonna võistluses saavad osaleda kolmeliikmelised võistkonnad, kus iga ala teeb erinev inimene.

Kanepi rahvatriatloni sarja korraldab AOK Arendus MTÜ ning lisaks Kanepi vallale toetavad võistlust ka paljud kohalikud ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles