Valgas puhkenud tüli tagajärjel peeti kinni neli inimest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Politseiauto. Illustreeriv foto.
Politseiauto. Illustreeriv foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Valgas Jakobi tänaval puhkes esmaspäeval tüli. Prokuratuuri andmetel peeti teisipäeval kinni neli sündmusega seotud inimest. 

27. juuni õhtul kella 22.50 paiku sai politsei teate, et Valgas Jakobi tänaval on seltskonnas puhkenud tüli, väidetavalt kuuldi ka mingisuguseid pauke. Politsei reageeris sündmuskohale mitme ekipaažiga. Osa seltskonnast oli korrakaitsjate kohale jõudmise hetkel sündmuspaigalt lahkunud. Politsei selgitas välja, et kohalviibijatest keegi viga ei saanud. 

Politsei asus sündmuse kohta tõendeid koguma ja teisipäeva õhtul kontrolliti Võru tänaval asuvas parklas juhtunuga seoses üht gruppi inimesi. Nende seast tuvastati ja peeti kinni 18-aastane mees, kes on varavastase ja vägivallakuriteo eest tagaotsitav ning 42-aastane Läti kodakondsusega mees, keda kahtlustatakse esmaspäeva õhtul konfliktis osalemises. Väärteorikkumise eest peeti kinni kaks inimest. Ülejäänud inimestel lubati lahkuda.

Prokuratuur taotleb homme, neljapäeval Tartu maakohtult 42-aastase mehe vahistamist, sest Lätis korduvalt kriminaalkorras karistatud mees võib prokuratuuri hinnangul vabadusse jäädes hakata menetlusest kõrvale hoidma või uue kuriteo toime panna.

27. juunil toimunud konflikti täpsemaid asjaolusid ja teiste inimeste rolli selles selgitatakse kriminaalmenetluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles