PILTUUDIS ⟩ Lätis püsib kütuse hind üle 2 euro (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kütuse hind Valkas 4. juuli lõunal.
Kütuse hind Valkas 4. juuli lõunal. Foto: Arved Breidaks

Lätis 1. juulist mootorikütuse hindu alandama pidav turureegli muudatus vähemalt esialgu bensiini ega diislikütuse liitrihinda 2 euro piirist allapoole ei toonud.

Esmaspäeval oli Valkas bensiin 95 müügil hinnaga 2,034 eurot. Laupäeval, 2. juulil maksis Ida-Läti väikestes tanklates bensiin 95 umbes 2,099 eurot liiter. Aluksne Neste automaatjaamas võis aga sama päeva õhtul tankida seda bensiini hinnaga 2,027 eurot liiter.

Aluksne tanklas maksid 2. juuli õhtul kütused üle 2 euro liitri kohta.
Aluksne tanklas maksid 2. juuli õhtul kütused üle 2 euro liitri kohta. Foto: Arved Breidaks

Bensiin 98 maksis laupäeva hommikul Võrus 2,144 eurot liiter, Aluksnes sai sama päeva õhtul osta seda kütet hinnaga 2,067 eurot liiter.

Läti valitsus peatas alates 1. juulist ajutiselt biokomponendi lisamise nõude bensiini ja diisliküttesse. Prognoositi, et see otsus võiks kütuse jaehinda langetada umbes 10 senti liitri kohta. Ajutine biolisandi kaotamise võimalus kehtib Lätis kuni 2023. aasta lõpuni.

«Viimastel kuudel täheldatud kütusehinna tõus avaldab negatiivset mõju nii kodumajapidamistele kui ka ettevõtjatele, eelkõige veoettevõtjatele. Oleme nüüdseks kokku leppinud, et kõige kiirem oleks biokütuse nõude kaotamine kuni 2023. aasta lõpuni ja see on ka kõige tõhusam lahendus,» ütles Läti majandusminister Ilze Indriksone juuni keskel Läti rahvusringhäälingule, vahendas ERR.

Lätis koosneb kütuse jaehind viiest komponendist, millest suurim on biosegu maksumus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles