Valga jätkab tööstusalade turundamist (1)

LEPM
Copy
Võtetel lõid kaasa filmimees Robi Zuts (vasakult), Valga vallavanem Monika Rogenbaum ja Valgamaa arenguagentuuri juht Anneli Kattai.
Võtetel lõid kaasa filmimees Robi Zuts (vasakult), Valga vallavanem Monika Rogenbaum ja Valgamaa arenguagentuuri juht Anneli Kattai. Foto: Mare Raid

Valga investeerimiskeskkonda ja konkreetselt Väike-Laatsi tööstusala tutvustava videoklipi tootmise jaoks toimusid teisipäeval esimesed võtted.

Vallavanem Monika Rogenbaum andis intervjuu, lisaks on plaanis Väike-Laatsi tööstusala paari ettevõtjaga läbi viia intervjuud augustikuus.

Rahandusministeeriumi tellitud Kagu-Eesti tööstusalade uuring 2021 selgitas välja, millised on Kagu-Eesti kõrgeima potentsiaaliga alad, kuhu on mõistlik esimeses järjekorras tööstusalade arendusi planeerida. Uuringus märgiti perspektiivsetena Võrusoo, Väimela, Põlva, Saverna, Väike-Laatsi ja Helme tööstusalasid, mida iseloomustab hea asukoht, sobiv territoorium, võimalus kasutada erineva suurusega krunte ning liituda kommunikatsioonidega, samuti teiste ettevõtete lähedus. Tegemist on Kagu-Eesti ülese koostööprojektiga, kus Valga, Võru ja Põlva arenduskeskused koostöös kohalike omavalitsustega tegutsevad ettevõtluskeskkonna arendamise nimel.

Valga vallale turundusklipi tootmisel lisakulusid ei ole. Videoklippide tootmist koordineerib Võrumaa arenduskeskuse projektijuht Terje Moisto.

Tööstusalade videoklipp on omamoodi jätkuks Valga vallavalitsuse projektile „Valga linna tööstus- ja ettevõtlusalade avaliku tugitaristu kaasajastamine", mille käigus rekonstrueeriti ja kaasajastati aastatel 2018 – 2020 Saviaugu ja Petseri tänavad ning osaliselt Männiku tänav, et tagada sujuv liiklemine tööstusaladelt põhimaanteedele. Selle tulemusel on paranenud ligipääs ettevõtlus- ja tööstusaladele. Käimasolev turundusprojekt peaks veelgi soodustama tööstusaladel tegutsevate ettevõtete kasvu ning looma eeldused uuteks investeeringuteks.

Valga tööstusalade arengut mõjutab positiivselt olemasolev raudtee infrastruktuur, mis loob koos transiitteedega piiriülese ühenduse üle Läti kogu Euroopaga.

Kagu-Eesti tööstusalade tutvustamiseks on juba loodud platvorm Invest South-East Estonia, toetamaks ettevõtlust ja investeerimist Valga, Võru ja Põlva piirkonnas. Platvorm on pidevas muutumises ja täiustamises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles