Noorkäsipallurid võitsid Põlvas Läti eakaaslasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teiseks sõprusmänguks oli U18 koondise kaitsetegevus märgatavalt paranenud.
Teiseks sõprusmänguks oli U18 koondise kaitsetegevus märgatavalt paranenud. Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliit

Eesti käsipalli järelkasvukoondis U18 kogunes Põlva Mesikäpa halli ühisesse treeninglaagrisse. Seal kohtusid meie noored käsipallurid kahel korral Läti koondisega ja said mõlemal korral neist ka jagu.

Kuigi esimeses sõprusmängus alistasid eestlased lätlased tulemusega 31 : 25, algas nende mäng rabedalt. Tunda andis asjaolu, et juba kaks kuud on olnud võistluspaus, mida on küll sisustatud koondise regulaarsete ühistreeningutega.

«Mängisime esimest korda ühiselt. Alguses oli ebakindlust ning eksisime söötudel, teiseks poolajaks olukord paranes. Saime kõik mänguaega ja end proovile panna ning ülevaate oma vormist. Oli tore mängida,» tundis võidurõõmu U18 koondise kapten Karl Kramm.

Esimeses sõprusmängus panustas Eesti heaks väravatega kõige enam Hendrik Koks, kes sai kirja seitse tabamust. Talle järgnes kuue tabamusega Randel Matthias Lepp Põlva käsipalliklubist. Veel andsid oma panuse kohalikest Põlva klubi noormeestest Joonas Vassiljev kahe ja Karl Markus Kannel ühe väravaga.

Teises sõprusmängus võideti lätlasi tulemusega

33 : 22. Seejuures erines mängu alguspilt esimesest kohtumisest märgatavalt. Noormehed olid enesekindlamad ning kuigi Läti koondis realiseeris esimestel minutitel oma visked väravateks edukamalt, hakkasid eestlased kuuendast mänguminutist edu kasvatama ning eriti lähedale vastast enam ei lastud.

Hendrik Koks sõnas pärast mängu: «Võrreldes esimese mänguga ei olnud teises mängus enam selliseid mõõnasid, kuigi vahepeal tundus, et me ei saa lätlaste väravavahiga hakkama. Üldpilt tervikuna oli teises mängus kõvasti parem kui esimeses. Ei teagi, kas eile oli kartus mängu ees, aga täna läks asi juba libedamalt. Väravavahid tegid oma tööd nii täna kui eile väga hästi, täna oli kaitsest ka abi rohkem. Saime mängu ka ääred, kes eile jäid tagasihoidlikuks ja tegid ainult kiirrünnakuid, ning joone leidsime täna üles.»

Kokkuvõttes olid Eesti noored tema sõnul kõiges natuke paremad. «Eile mängisime natuke individuaalsemalt, täna rohkem meeskonnana.»

Peatreener Kalmer Musting sõnas, et kontrollmänge tundub enne Euroopa meistrivõistlusi siiski veidi väheks jäävat.

«Kaks on peetud, kaks veel ees. Peame koosseisuga veel katsetama.»

Teises sõprusmängus panustas väravatega Eesti koondislastest enim Alvar Soikka, kes sai enda arvele kuus tabamust. Põlvalastest viskas Randel Matthias Lepp kolm väravat, Joonas Vassiljev ühe.

Järgmised sõprusmängud peetakse augusti esimestel päevadel Lätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles